Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hudební festival Bernard začíná

Co se píše o pivovarech a pivu


Hudební festival Bernard začíná

[čtvrtek, 7. srpen 2008]

Kde bude od pátku do soboty na Vysočině největší koncentrace českých hudebních hvězd? Hned třináct kapel zahraje od 8. do 9. srpna na Horním náměstí v Humpolci. Konají se tam tradiční pivní slavnosti, které pořádá Rodinný pivovar Bernard.

Letos poprvé se oblíbená akce přejmenovala na Hudební festival Bernard.

Do Humpolce se chystá například Ewa Farna, skupina Vypsaná fixa, Děda Mládek Illegal Band a s poněkud tvrdší hudbou i Visací zámek. Svůj repertoár přednesou i populární Slováci z kapely No Name, ale také bouřlivák Vlasta Redl, Kapela Michala Hrůzy či Petr Kolář. „Dáváme prostor také regionálním kapelám a proto na festivalu zahraje dechová hudba Vysočinka a humpolecká country kapela Skaláci. Po několika letech se do Humpolce vrací i Rock'n'roll band Marcela Woodmana,“ říká k programu Zdeněk Mikulášek, tiskový mluvčí humpoleckého pivovaru Bernard.

Původně měla přijet zahrát i skupina Chinaski. „Kvůli tragickému úmrtí Pavla Grohmana z této skupiny se ale jejich vystoupení neuskuteční. Místo nich zahraje skupina Žlutý pes,“ zdůvodnil jedinou změnu v programu.

Sobotní závěr festivalu vyvrcholí komponovaným, dvacet minut trvajícím ohňostrojem s hudebním doprovodem.

Pivo ani prohlídky pivovaru chybět nebudou I když pořadatelé slavností upozorňují především na hudební program, pivo z produkce Rodinného pivovaru Bernard na Horním náměstí v Humpolci chybět nebude.

Jenom v loňském roce se podle Mikuláška vytočilo na festivalu 37 tisíc půllitrů piva. „Letos čekáme, že to bude ještě víc. V loňském roce jsme měli padesát šest výčepních kohoutů, letos jejich počet posílíme na sedmdesát,“ říká Zdeněk Mikulášek.

Z produkce pivovaru Bernard najdou milovníci piva na náměstí všechny produkty a všechny se budou prodávat za jednotnou cenu. Výjimkou budou jenom dva druhy nealkoholického piva,Bernard s čistou hlavou‘, které se budou v Humpolci po oba dva dny točit zdarma. „Chceme, aby se lidé, kteří sem jedou autem, mohli bezpečně a s čistou hlavou vrátit domů,“ vysvětluje záměr Mikulášek.

Osvé nepřijdou ani milovníci pivních soutěží. „Soutěžit se bude například v rychlosti a šikovnosti, ale rozhodně ne v množství vypitých piv,“ zdůrazňuje mluvčí pivovaru.

Jak se pivo vaří a co to všechno obnáší se dozvědí lidé na prohlídkách pivovaru Bernard. Čtyři vyškolení průvodci seznámí účastníky s tajemstvím výroby rezavého moku. „Skupiny si prohlédnou základní výrobní provoz pivovaru, podívají se k varnám, k tankům, i do stáčírny,“ připomíná.

Prohlídky pivovaru zdarma jsou naplánovány v sobotu od 9 do 14 hodin. Skupiny zájemců budou mít sraz u brány pivovaru, kde dostanou časové kupóny. „Maximální počet účastníků v jedné skupině je dvacet pět. Je o to obrovský zájem, v loňském roce se prohlídek zúčastnilo kolem šesti set lidí,“ zdůraznil.

Kvůli festivalu se musejí lidé projíždějící městem smířit s dopravními omezeními. Po dobu konání festivalu Bernard nebude povolen průjezd náměstím.

Vstupenky na Hudební festival Bernard je možné letos zakoupit za výhodnější cenu v předprodeji na internetu - v síti Ticketpro. Předprodej bude ukončen v pátek ve 12 hodin. Poté budou lístky k sehnání už jenom u vstupu. Vstupenky budou slosovatelné. Šťastní majitelé deseti permanentek se mohou těšit na zajímavé ceny. Všechny lístky budou navíc opravňovat majitele k bezplatné návštěvě Hliníkária - muzea zasvěcenému imaginární postavě Hliníka z filmu Marečku, podejte mi pero.

Děti do 15 let a důchodci budou mít vstup na festival zdarma. „Mládež, které bude od 15 do 18 let, bude označena speciálními páskami odlišné barvy, což jim znemožní kupovat si alkohol,“ dodal Mikulášek.

Zdroj: MF Dnes.cz | Autor: Ilona Muselová


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI