Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čech zhodnotí britské pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Čech zhodnotí britské pivo

[středa, 6. srpen 2008]

Poprvé v historii zasedne zástupce českého pivovarnictví ve finálové porotě největšího britského pivního festivalu.

Součástí akce, která se uskuteční tento týden v Londýně, je i soutěž o titul „Nejlepší pivo Velké Británie“. V šestičlenné finálové porotě bude hodnotit zúčastněné vzorky také Josef Tolar, sládek a výrobně – technický ředitel Budějovického Budvaru, n.p.

Do finále se musí nominované pivo většinou probít několika kvalifikacemi.

„Je mi velkou ctí, že jako první zástupce České republiky v historii budu členem poroty na největším britském pivním festivalu,“ komentoval pozvání do poroty Josef Tolar. Soutěž o „Nejlepší pivo Velké Británie“ má podle Tolara dlouhou tradici a velkou popularitu. „Vítězství v této soutěži je pro všechny britské pivovary významným úspěchem a vysoce ceněným triumfem,“ doplnil Tolar.

Festival, který v loňském roce navštívilo více než 65 000 lidí. Akci organizuje CAMRA (Kampaň za opravdové pivo), největší britská spotřebitelská organizace, která sdruřuje více než 90 000 členů.

¨

Volba „Nejlepšího piva Velké Británie“ bude na festivalu probíhat ve dvou kolech. V prvním kole bude celkem 33 porotců hodnotit 73 druhů piv v 6 kategoriích. Budvarský výrobní ředitel zasedne ve finálové porotě, která bude hodnotit šest vítězů těchto kategorií a pivo, které vyhrálo letošní soutěž „Zimní pivo Británie“ a bylo automaticky nominováno do finále.

„Za pozváním sládka a výrobně technického ředitele pana Tolara stojí jeho dlouholetá praxe, obrovské zkušenosti a také mezinárodní pověst ležáku Budweiser Budvar,“ zmínil tiskový mluvčí Budvaru Petr Samec.

„Jsme velmi rádi, že se pan Tolar stal členem poroty. CAMRA vždy uznávala pivovar Budějovický Budvar a jeho tradici ve vaření piva. Je fantastické, že při hledání našeho nejlepšího piva nám pomohou i zkušenosti sládka z Budějovického Budvaru,“ dodal za organizátory akce Tony Jerome.

Zdroj: Českobudějovický deník.cz | Autor: Edwin Otta


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI