Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velkopopovický Kozel nejprodávanějším importovaným pivem ve Finsku

Co se píše o pivovarech a pivu


Velkopopovický Kozel nejprodávanějším importovaným pivem ve Finsku

[neděle, 3. srpen 2008]

Prodeje za první pololetí 2008 přesáhly rekordních 17 000 hl

Velkopopovický Kozel znovu slaví úspěchy na zahraničních trzích. Od roku 1995, kdy byl uveden na finský trh, dosáhl pozice nejprodávanějšího importovaného piva. Jeho vysokou oblibu potvrdil i kvalitativní průzkum provedený přímo mezi finskými spotřebiteli z pověření společnosti TNS AISA. Z průzkumu dále vyplynulo, že značka Velkopopovický Kozel vykazuje nejvyšší spontánní znalost spotřebitelů mezi českými pivy. Objem prodeje ve Finsku zaznamenal 20% nárůst a za první polovinu letošního roku dosáhl rekordních 17 000 hl. Na území Finska je k dispozici ve více než 2000 restauračních zařízeních. Vůbec nejsevernějším místem, kde se Kozel čepuje, je restaurace ve finském městě Kittilä ležícím 150 km od severního polárního kruhu (N 67,36231?; E 24,58554?).

Plakát

Z aktuálních průzkumů vyplývá, že když se ve Finsku řekne Česká republika, vybaví se jeho obyvatelům nejčastěji Praha a hned za ní české pivo. Jako první českou pivní značku pak Finové spontánně jmenují Velkopopovického Kozla. "Kozel je ve Finsku dlouhodobě vnímán jako kvalitní prémiové pivo. Vysokou oblibu tohoto piva dokazují hlavně rostoucí prodeje, Kozel je ve Finsku vůbec nejprodávanější importovanou pivní značkou - a v letošním roce se jeho pozice znovu posílila," uvedl Robert Lobovský, manažer odpovědný za prodej značek Plzeňského Prazdroje ve Finsku.

V současné době je Kozel nejprodávanější českou pivní značkou za hranicemi ČR (v zahraničí se ho prodá více než 1,5 mil hl ročně). Kromě Finska je k dostání v dalších 24 zemích světa včetně např. Austrálie nebo Hondurasu.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI