Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Popovicích se odehrály rozmarné slavnosti

Co se píše o pivovarech a pivu


V Popovicích se odehrály rozmarné slavnosti

[neděle, 11. červen 2006]

Velké Popovice se opět vyšňořily do svátečního. Počtrnácté hostily Den Kozla, proud zábavy a folkové muziky, letos nazvaný rozmarné slavnosti.

Do městečka nedaleko Prahy svážely zájemce z metropole mimořádné autobusy, další mohli využít vlak, nebo se vydat na některou ze tří turistických tras, jejichž cíl byl vždy stejný - brána velkopopovického pivovaru.

Právě zde pro většinu návštěvníků, kterých pořadatelé očekávali deset tisíc, v sobotu 3. června začínal a končil Den Kozla, jemuž přálo slunečné počasí, i když chvílemi foukal studený vítr.

Jako první se mohli zapojit do některé z osmi připravených soutěží, jako byla chůze na chůdách, lávka přes vodu, proudnice nebo koulení.

Kolem stánků s všudypřítomným pivem a dalším občerstvením se lidé proplétali k první scéně "pod hrází", kde moderátor Miloš Keller uváděl folkové matadory i nadějné talenty.

Jako první zahráli už v devět hodin ráno Pouta, a pak přes kapely Strašlivá podívaná, Bezefšeho, Koňaboj, Františka Nedvěda s Druhým podáním a Marien se program dobral až k závěrečnému Fleretu.

O pár stovek metrů výše, na scéně "u vlečky", kraloval další ostřílený spíkr Jan Dobiáš, jenž postupně uvítal Lístek, Cop, Reliéf, Pacifik, Stráníky, Redla se Samsonem a Janouškem a na konec Ginevru.

Koho hudba nebavila, mohl se vydat na exkurzi do pivovaru, nebo si počkat na doprovodný program, uváděný Alešem Hámou. Obsahoval provazochodce, kejklíře, žongléry či akrobaty. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI