Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Město chce obnovit výrobu piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Město chce obnovit výrobu piva

[pondělí, 30. červen 2008]

V Litoměřicích by se opět mělo začít vařit pivo. Město pravděpodobně odkoupí zbývající část někdejšího Měšťanského pivovaru, v němž se přestalo pivo vyrábět před šesti lety. Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili záměr pivovar odkoupit.

„Město koupilo bývalou lahvárnu, na jejímž místě se podařilo vybudovat parkoviště, upravit Hvězdárnu a budovu laboratoří a otevřít park. Do budoucna plánujeme udělat kompletní rekonstrukci hradu a celého Tyršova náměstí. Zůstávají nám tam ale výrobní haly pivovaru. Chceme zabránit rozprodeji areálu a vytvořit tam něco smysluplného, případně oslovit investora, který by obnovil v menším rozsahu výrobu piva,“ vysvětlil starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč.

Dodal, že důvodem pro schválení záměru koupě byla i obava, aby ve zbývající části pivovaru nevznikla další tržnice. Jsou podle něj sice možnosti dotačních titulu, ale město počítá spíše se získáním investora pro výrobu, pivní muzeum, pivní lázně a podobně.

„Byl bych samozřejmě jako litoměřický patriot rád, kdyby se výroba piva do města vrátila. To, že se vedení města pro takový krok odhodlalo, je chvályhodné. I když areál pivovaru už není kompletní, říkám: pozdě, ale přece,“ reagoval na zprávu Luboš Sekera.

Zdroj: Litoměřický deník.cz | Autor: Ivo Chrástecký


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI