Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Dačický má skončit

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Dačický má skončit

[neděle, 15. červen 2008]

Poplašná zpráva o tom, že se chystá uzavření kutnohorského pivovaru se nyní objevila v jednom z úzce zaměřených médií. Deník tedy pátral po pravdivosti této zprávy přímo u zdroje.

Kutnohorští pivaři a milovníci Dačického byli velmi překvapení, když jsme zjišťovali, jestli tuší něco o zrušení pivovaru. „Co bychom potom pili?“ zhrozil se jeden z nich.

A aby bylo dohadům konec, vydali jsme se přímo ke zdroji nejen piva, ale především informací. „Ono se toho poslední dobou na toto téma hodně namluví,“ předeslal ředitel a sládek kutnohorského pivovaru Jan Hejra. Podle jeho slov se již setkali s tím, že podobné „ověřené“ zprávy rozšiřují zástupci konkurenčních výrobců piva. „Nic takového se nekoná a konat nebude,“ vyvrátil zprávu Jan Hejra.

Místo avizovaného útlumu jedou na plné obrátky. Během letních měsíců nabírají dokonce brigádníky. „Musíme umožnit našim zaměstnancům trochu si v rámci dovolené odpočinout. Vždyť někteří pracují celý rok při zimní teplotě plus dva stupně Celsia,“ dodal ředitel s tím, že právě letní období představuje obecně pro pivovary zatěžkávací zkoušku jak zaměstnanců, tak celé výroby. „Vzhledem ke kapacitám a množství připravovaného piva nemusí mít lidé obavy. Z pivovaru vždy odchází oblíbené pivečko v prvotřídní kvalitě,“ uklidnil konzumenty Dačického Jan Hejra. Už nyní tak například speciály připravované pro podzimní a vánoční trh leží ve sklepích a další se budou vařit v nejbližší době.

To, že opravdu nekončí, potvrdily i jejich plány na zvýšení kapacity přetlačných tanků na filtrované pivo nebo na novou sanitační stanici pro studené provozy. „Minulý měsíc jsme dělali rozsáhlé opravy na stáčírně lahví, abychom vkročili do sezony připraveni,“ dodal ředitel.

Veřejnost určitě nepřijde zkrátka. Koncem srpna čeká na zájemce akce nazvaná „Divadlo v pivovaru“. Jde o originální prohlídku pivovaru s historickým nádechem v podání profesionálních herců. „Nechte překvapit,“ zakončil ředitel Hejra.

Zdroj: Deník.cz | Autor: Jitka Pokorná


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI