Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivaři si vyberou své letní a pšeničné pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivaři si vyberou své letní a pšeničné pivo

[středa, 21. květen 2008]

O tom, jaké „letní“ pivo bude vyrábět pivovar Louny, rozhodnou samotní pivaři. Pivovar totiž na veřejné degustaci, která se uskuteční 22. května od 15:00 v lounské restauraci U Somola, představí tři druhy svěžího „letního“ piva. „Samotní spotřebitelé, mezi kterými nebudou chybět osobnosti města, zástupci Strany přátel piva Louny, novináři, ale také návštěvníci restaurace, rozhodnou, který druh piva jim nejlépe chutná. Náš pivovar pak bude vyrábět právě toto vybrané pivo,“ řekla manažerka značky Daniela Klančíková. Pivovar Louny je součástí skupiny Drinks Union.

Svěží „letní“ pivo bude pomáhat především pro doplnění tekutin a minerálních látek v letním horkém období. Pivovar jej začne prodávat v červnu. „Jeho nižší obsah alkoholu předurčuje toto pivo jako vhodný nápoj třeba při práci na zahrádce nebo po rekreačním sportu,“ doplnil technolog Drinks Union Ondřej Koucký, který bude veřejnou degustaci řídit. Pivovar pro degustaci uvařil tři varianty tohoto piva, doplnil Koucký.

K ochutnávání připravil pivovar také pšeničné pivo, které je na českém trhu ojedinělé. „Také u tohoto piva bychom konečnou chuťovou podobu měli přizpůsobit výsledku veřejné degustace,“ doplnila Daniela Klančíková.

Lounský pivovar se v rámci skupiny Drinks Union, která sdružuje ještě pivovary Zlatopramen, Březňák a Kutná Hora, stává specialistou na speciální piva. Již na začátku roku připravil extra hořký ležák 16°, následoval kvasnicový ležák v dubnu a v květnu přišel pivovar s polotmavým májovým speciálem 13°.

Zdroj: Tisková zpráva Drinks Union


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI