Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovaru loni klesl výstav o 30 procent

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovaru loni klesl výstav o 30 procent

[čtvrtek, 13. březen 2008]

Společnosti Pivovar Broumov z Broumova se loni snížila produkce o 30 procent na 26 000 hektolitrů.

Hlavní příčinou byl propad odběru od obchodních řetězců Tesco a Coop Ústí nad Orlicí, kam podnik dodal asi polovinu své produkce. „Vedle nižšího prodeje do řetězců se na poklesu projevila také sílící konkurence velkých pivovarů,“ řekl jednatel a spolumajitel pivovaru Jaroslav Nosek.

Nižší výroba se promítla i ve snížení počtu zaměstnanců z původních více než 30 lidí na nynějších 23. S dodávkami do řetězců Pivovar Broumov, který je nejmenší v Hradeckém kraji, začal v roce 2004. Krátce nato mu odbyt výrazně narostl, ze zhruba 13 500 hektolitrů v roce 2003 na 43 000 hektolitrů v roce 2005.

Ještě letos podnik kvůli dalšímu snížení dodávek řetězcům čeká mírný pokles výroby. Snížení by chtěl částečně vyrovnat novými kontrakty v Polsku.

Loni export pivovaru činil asi 1 000 hektolitrů a směřoval vedle Polska také do Německa a Ruska. Pod značkou Opat podnik vyrábí sedm druhů piv, z toho tři speciální.

Zdroj: MF Dnes


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Vladimír Zapletal

čtvrtek, 20. březen 2008
23:30

Proč to pivko vyjmenované řetězce neberou? Malé úplatky, nižší kvalita...? Docela by mně to zajímalo, protože malým pivovarům fandím a jejich pivo se snažím konzumovat, "eurobíry" naopak bojkotuji. Nechci, aby za pár let zůstalo na trhu jedno, univerzální rádobypivo.


napsal(a): Vladimír Zapletal (vladaza(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI