Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Víkend v Liberci patřil historii automobilismu a pivovarnictví

Co se píše o pivovarech a pivu


Víkend v Liberci patřil historii automobilismu a pivovarnictví

[úterý, 11. březen 2008]

Ne, nebojte se. Nejedná se o žádnou černou kroniku alkoholu za volantem. Po zimní přestávce totiž zahájilo svůj provoz Automuzeum v Liberci-Vratislavicích nad Nisou. „Jednalo se o skvělou příležitost, jak současně s dnem otevřených dveří v pivovaru Konrád zahájit letní sezónu“. Sdělil Milan Bumba kurátor muzea.

Na co se mohou návštěvníci těšit? Představilo se zde několik novinek. Například hned u vstupu tzv. Síň závodních tradic na Liberecku, kde se představuje závodní minulost až po současnost, kterou uzavírá Tomáš Enge. Ovšem mezi mnoha vystavenými exponáty, tu největší pozornost budil tzv. Koráb herce Jana Wericha. Vůz teprve čeká na radikální rekonstrukci, ale už nyní je ho možno v expozici spatřit. „V 50.letech se jednalo o největší osobní vůz v Československu. Werich ho však využil pouze krátkou dobu, protože díky politickému nátlaku ho byl nucen prodat.“ Dodal Milan Bumba.

Návštěvnost jak dne otevřených dveří Vratislavického pivovaru, tak i Automuzea byla velká. V pivovaru dokonce museli rozdělovat zájemce o prohlídku na více skupin. Chvílemi, zde byla delší čekací doba, ale čekání se vyplatilo. Automuzeum bude otevřené každou neděli od 10 do 16 hodin a nachází se v areálu pivovaru Konrád.

Zdroj: Liberec


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI