Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Chodské pivo z Chodovaru

Co se píše o pivovarech a pivu


Chodské pivo z Chodovaru

[středa, 13. únor 2008]

K ochranným označením v rámci Evropské unie patří od minulého týdne Chodské pivo. Ochranná známka by se měla objevit na výrobcích rodinného pivovaru Chodovar v Chodové Plané na Tachovsku.

O registraci Chodského piva požádal rodinný pivovar Chodovar v Chodové Plané. „Jsme rádi, že to vyšlo, zřejmě jsme jedna z prvních českých firem, které se to podařilo,“ okomentoval rozhodnutí Bruselu spolumajitel pivovaru Jiří Plevka.

Je to známka, která naše výrobky staví na rovinu třeba parmské šunky či vína z kraje Champagne,“ řekl podle listu Tachovský deník Jiří Plevka, vrchní sládek pivovaru Chodovar v Chodové Plané. Ochranná známka by se na jeho výrobcích měla objevit do měsíce.

Pivo se vaří v Chodové Plané už téměř 450 let, pivovar založil šlechtický rod Šliků v roce 1573. Uznání značky Chodské pivo zaskočilo konkurenci i odborníky. „Chodské pivo? To nám nic neříká,“ konstatoval mluvčí Plzeňského Prazdroje Jiří Mareček. Jiří Hána z plzeňského Pivovarského muzea reagoval podobně:„Něco takového slyším prvně od vás. Na Chodsku se pivo samozřejmě vařilo, a to na řadě míst, třeba z Kouta na Šumavě se vozilo až na císařský dvůr, ale že by bylo nějakým fenoménem, o tom nic nevím.

Zdroj: MF Dnes


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Pavo

středa, 13. únor 2008
18:45

:-))pan Mareček, není to náhodou mluvčí největší chemičky v západních čechách,nebo se pletu . :-) A jestli se nepletu,tak se ani nedivím ,že mu pojem pivo nic neříká.


napsal(a): Pavo [Odpovědět]

Petr

středa, 13. únor 2008
16:42

Petr

Pane Mareček, to co dnes produkujete v Plzni po několika minutách od natočení připomíná, a to jsem slušný, obyčejnou moč. Dříve byl PU vyjímečné pivo. Dnes jste jedni z mnoha a kdejaký regionální pivovar v Německu vaří lepší pivo než vy. Buďte tak laskav a nenavážejte se do Chodovaru který jako jediný přežil vaše čistky v devadesátých letech v Záp. Čechách a dnes mu co do kvality i poctivosti piva můžete tak leda čistit boty!


napsal(a): Petr [Odpovědět]

Martin Štros

středa, 13. únor 2008
09:08

Jiří Mareček z Prazdroje? ten mi nic neříká...


napsal(a): Martin Štros [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI