Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnosti v Harrachově spojily pivo a sklo

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnosti v Harrachově spojily pivo a sklo

[sobota, 29. červenec 2006]

Pivo a sklo spojil dohromady třetí ročník Harrachovských pivních slavností.

Kromě pití piva či nezvyklých soutěží se tu také sešlo na šedesát sklářů z šesti českých skláren na sklářském sympoziu. Návštěvníci slavností si tak mohli zpestřit konzumaci piva prohlídkou sklárny a pozorováním sklářů přímo při práci.

Výsledky slavností zůstanou navíc uchovány do budoucna: nejlepší práce na téma Krakonošův půllitr obohatí sbírky zdejšího Sklářského muzea.

"Na podobném sympoziu se scházíme každoročně vždy v jiné sklárně. Pro naše lidi je to příležitost setkat se a vyměnit si zkušenosti," řekl majitel sklárny František Novosad. Dodal, že pro skláře je setkání také příležitostí odpočinout si od sériové výroby, která je živí, a uskutečnit své vlastní představy na dané téma.

Pivní slavnosti uspořádali v Harrachově potřetí, letos přilákaly více jak čtrnáct set lidí. " Účast byl dobrá, jsme spokojení," podotkl Novosad. Oproti jiným pivním slavnostem patří harrachovské k těm nejmenším. "Je tu taková pohodová atmosféra, vyhovuje mi, že tu nejsou takové masy," pochvaloval si Milan Vrabec z Prahy. V Harrachově nerušili pivní soutěže kvůli možné pokutě za porušení zákona o regulaci reklamy. Házelo se sudem, držel se Krakonošův půllitr s vodou na čas a nechyběla pivní štafeta. " Nevidíme důvod, proč by to mělo někomu vadit, neděláme to ze zištných důvodů, abychom zvýšili konzumaci piva, ale pro zábavu," poznamenal Novosad.

Pro sklárnu jsou podobné akce způsobem, jak udržet při životě unikátní výrobu, kterou trápí hlavně silná koruna, vysoké ceny energií a levná konkurence. I proto tu před časem vyrostl minipivovar s restaurací, lidé mohou do skláren chodit na placené exkurze. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI