Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na ploche pivovaru postavia nákupné centrum

Co se píše o pivovarech a pivu


Na ploche pivovaru postavia nákupné centrum

[pondělí, 23. duben 2007]

Na prázdnej ploche bývalého michalovského pivovaru by malo stáť do konca roka moderné nákupné centrum s názvom Zemplín Market Michalovce. Nákupné stredisko vyrastie na ploche viac ako 7,5-tisíc m2. Otvoriť by ho mali v novembri 2007. Výstavbu zabezpečuje spoločnosť Minag, a. s. V stredisku bude priestor pre 50 predajní s rôznym sortimentom a v jeho okolí parkovacia plocha pre 300 áut.

Spoločnosť Spiller Farmer, s. r. o., ktorá sa zaoberá prenájmom nehnuteľností, v týchto dňoch oslovuje viaceré podnikateľské subjekty v regióne Zemplína, ktoré by mohli po dokončení centra v nákupnom stredisku pôsobiť.

Prázdna plocha v centre mesta tak po viac ako štyroch rokoch opäť ožije. Michalovský pivovar sa v roku 1999 dostal do konkurzu. Kúpila ho košická akciová spoločnosť Minag. Pivovar nebol konkurencieschopný ani na domácom trhu a hoci sa noví majitelia snažili o jeho reprofiláciu, zahraniční investori o investíciu prejavili iba minimálny záujem. Spoločnosť sa preto rozhodla v roku 2002 budovy vo vyše trojhektárovom areáli zlikvidovať. Búracie práce boli tak definitívnou bodkou za takmer 140-ročnou existenciou michalovského pivovaru. Z pôvodných stavieb tu zostala iba dvojposchodová budova v blízkosti cesty, v ktorej bude zdravotné stredisko.

Podľa predstaviteľa firmy Martina Magulu bude v priestoroch nákupného centra doplnkový sortiment už vedľa stojaceho Kauflandu. Nové centrum by malo vytvoriť pracovné príležitosti pre približne sto ľudí. Pôjde o jednoposchodovú budovu. Na prízemí bude priestor pre 24 obchodných jednotiek - predajní a na 1.poschodí pre dvadsaťšesť. (Korzár)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Karol

čtvrtek, 17. leden 2013
20:45

Clanok je sice stary, ale ak tu niekto natrafi - nech sa vie: pivovar nebol konkurencie neschopny. Pivovar bol sprivatizovany tesne po modernizacii technologii a poslany do krachu. Tesne ku koncu, ked prestal vyrabat pivo, este koncila vyroba malinoviek, ktore boli velmi oblubene. Pozemok sa samozrejme predal. Nie preto sa buralo, ze by nemali vyznam vyrobne haly, ale z dovodu predaja pre majitelov - Kaufland a za nim spominany obchodak.


napsal(a): Karol [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI