Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Odštartoval 2. ročník Občianskej voľby Pivovaru Šariš, a.s.

Co se píše o pivovarech a pivu


Odštartoval 2. ročník Občianskej voľby Pivovaru Šariš, a.s.

[pondělí, 22. srpen 2005]

Pivovar Šariš, a.s., dlhodobo prispieva k rozvoju šarišského regiónu podporou kultúrneho, športového a spoločenského života občanov. 2. ročník projektu Občianska voľba Pivovaru Šariš je pokračovaním úspešného minuloročného kola. V tomto roku sa budú môcť najlepšie projekty vedúce ku skvalitneniu života v regióne uchádzať o sumu 500 tis. Sk.

V minulom roku úspešne prebehol 1. ročník projektu Občianska voľba Pivovaru Šariš. Jeho cieľom bolo podporiť aktivity v šarišskom regióne, ktoré sa zameriavali na rozvoj kultúry, spoločenského života či ekologické aktivity. Zmyslom občianskej voľby je však nielen podporiť dobré projekty, ale zapojiť do ich výberu aj ľudí, ktorí sú v regióne doma. V minulom roku sa do Občianskej voľby zapojilo 62 projektov, ktoré sa spolu uchádzali o vyše 5 mil. korún. Do verejného hlasovania o najlepšie projekty sa zapojilo temer 6 a pol tisíc občanov, ktorí rozhodli o výsledných 10 projektoch. Tie získali finančné príspevky. Záujem o veci verejné na regionálnej úrovni i množstvo dobrých projektov, ktoré sa objavili v minulom roku, viedli Pivovar Šariš k spusteniu 2. ročníka Občianskej voľby Pivovaru Šariš.

Na adresu Občianskej voľby môže zaslať svoj projekt ktorékoľvek občianske združenie, nezisková organizácia či nadácia, ktorá pôsobí v regióne Veľký Šariš a Prešov. Cieľom projektu majú byť občianske, spoločenské, kultúrne či športové aktivity, ktoré sa týkajú rozvoja regionálneho života. Žiadosti posúdi Rada reprezententov zložená zo zástupcov regiónu a Pivovaru Šariš. Na základe ich rozhodnutia sa vyberú najlepšie projekty, o ktorých budú môcť občania hlasovať. Občianska voľba Pivovaru Šariš rozdelí 500 tisíc slovenských korún medzi tie projekty, ktoré získajú najväčšiu podporu hlasujúcich.

„Pivovar Šariš sa vždy snažil byť nielen dobrým zamestnávateľom, ale aj dobrým občanom, ktorý pomáha dobrým a zaujímavým projektom vo svojom regióne. Projekt Občianska voľba Pivovaru Šariš je ďalším logickým krokom v tom, ako byť užšie prepojený s potrebami ľudí okolo nás,“ hovorí Imrich Havriš, generálny riaditeľ Pivovaru Šariš, a.s. „Zároveň takáto forma umožňuje rozdeľovať peniaze určené na podporu regiónu transparentne a podľa potrieb tých, ktorí tu žijú.“

Termín na podanie žiadosti o finančný príspevok je do 20. septembra 2005. Projekty v obálke označenej „Občianska voľba Pivovaru Šariš“ môžu záujemcovia zasielať na adresu: Pivovar Šariš, a. s., Mgr. Drahomíra Jančovičová, Pivovarská 9, 082 21 Veľký Šariš. Ďalšie informácie o programe Občianska voľba, ako aj poradenstvo pri príprave projektov poskytuje Mgr. Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš. Komunitná nadácia Veľký Šariš má sídlo v budove starej Základnej školy vo Veľkom Šariši na nám. sv. Jakuba 1, telefónne číslo 051/7762300. Osobné konzultácie sú možné v utorok 9.00 – 12.00, v stredu 14.00 – 17.00 a v piatok 9.00 – 12.00. (Tlačová správa pivovaru Šariš)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI