Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Steiger vlani zvýšil predaj o 9% najmä vďaka nealku a importovanému pivu

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Steiger vlani zvýšil predaj o 9% najmä vďaka nealku a importovanému pivu

[středa, 22. březen 2006]

Pivovar Steiger vo Vyhniach zaznamenal vlani 9-% rast predaja. Svoj minuloročný podiel na trhu tak zvýšil o 0,6 %. TASR o tom informoval obchodný riaditeľ spoločnosti Emil Mihálik.

Rast obratu však pivovar zaznamenal len vďaka zvýšeniu predaja kolového nápoja Cola Loca a predaja importovaného piva Budweiser Budvar. Tak ako v roku 2004 aj vlani pretrvával rast predaja menej stupňových, a teda lacnejších značiek piva, čo však nepriaznivo ovplyvňovalo výšku obratu.

Aj keď je pre pivovar prioritný slovenský trh, Steiger realizuje aj export, a to najmä na základe dopytu importérov z jednotlivých krajín. Vlani tak zo Slovenska vyviezli asi 2,7 % produkcie, najmä do Maďarska a Talianska.

Pivovar vlani aj viac investoval - predovšetkým do budovania obchodných zákazníckych centier. Prebudované bolo stredisko v Košiciach a činnosť sa začala aj v centrách v Žiline, Poprade a B. Štiavnici.

Najväčším projektom roka bol začiatok výstavby nového obchodného strediska v Šahách s rozpočtom 17 miliónov Sk.

Ďalšou významnou zmenou bolo komplexné prebudovanie logistiky distribúcie tovaru, s cieľom zabezpečiť výlučne vlastnú distribúciu. Celkový objem investícií predstavoval 47 miliónov Sk.

Vedenie pivovaru počítalo vlani aj s celkovou rekonštrukciou starej sladovne na Národné pivovarnícke centrum. Podstatnú časť z rozpočtu 120 miliónov Sk mali vyfinancovať z eurofondov. Projekt však dosiaľ čaká na odozvu.

Pivovar aj napriek poklesu predaja piva v uplynulých rokoch udržal zamestnanosť na úrovni približne 175 ľudí, a to najmä vďaka posilneniu obchodnej a distribučnej činnosti v jednotlivých regiónoch Slovenska. (Orange)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI