Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar město zatím nechce

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar město zatím nechce

[neděle, 22. říjen 2006]

Úmysl radních v Uherském Hradišti odkoupit pivovar v městské části Jarošov a částečně obnovit výrobu chmelového moku, v těchto dnech ochladl. Důvodem změny postoje zástupců města byl podrobný průzkum budov v areálu. Ten totiž poodhalil skutečný stav věcí a upozornil na to, že ne všechny jsou předmětem dražby. " Na areálu pivovaru sice visí nápis, že je předmětem dražby. Není to však zcela pravda, neboť v dražbě je možné získat pouze jednotlivé budovy a některé pozemky. Nejlukrativnější budovy, tedy sladovna a restaurace, na prodej nejsou," vysvětlil okolnosti ztráty zájmu radních starosta Uherského Hradiště Libor Karásek. Původní úmysl podle něj zhatila i skutečnost, že mezi draženými subjekty nejsou ani pozemky, které by umožňovaly dopravní napojení na okolní komunikace. " Majitel, kterým je likérka z Ústí nad Labem, vylučuje prodej po částech. Vyvolávací cenu dvanáct milionů korun v tomto případě nemůžeme akceptovat," dodal první muž uherskohradišťské radnice. Podle mluvčí městského úřadu v Uherském Hradišti Petry Vaďurové Zemčíkové však zástupci města do budoucna své aktivity v pivovaru nevylučují. " Další vývoj je odvislý od dalších jednání s majitelem objektu," podotkla mluvčí. V současné době jsou podle radních nejlukrativnější právě přístupové komunikace. " V minulosti již tudy cesta vedla. Pokud by se podařilo ji znovu získat, využití objektů v její blízkosti by teoreticky mohlo být efektivní," konstatoval Libor Karásek. Pivovar v Jarošově vznikl 1688 a pivo přestal vyrábět v roce 1997. Jeho někdejší proslulost připomíná i největší hit tuzemské skupiny Argema, který doslova zlidověl a do svého repertoáru ji zařadila řada skupin i dechových hudeb. Areál byl již v minulosti několikrát předmětem dražby. Dodnes však o něj nikdo neprojevil vážnější zájem. (Slovácký deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

***

úterý, 13. říjen 2009
21:23

kdybych měl penize tak ho odkoupím a rozjedu znovu vírobu :) jeho škoda tam ho nechat tak chatrat nebylo by špatne udělat naněj zbírku pro mnsto aby ho pak odkoupilo myslym si žeby lidi hodně peněz prispěli :)


napsal(a): *** [Odpovědět]

obyvatel Jarošova

středa, 4. únor 2009
15:49

Bydlím v Jarošově od svého narození a pivovar sice nejede ale stále je na co se dívat až na to že mladí udělali na něj grafity!Nevím co by udělalo město kdyby ho odkoupili!


napsal(a): obyvatel Jarošova [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI