Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba - ryzí pivo z hor

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba - ryzí pivo z hor

[sobota, 21. duben 2007]

Drsná příroda Jeseníků vezme za srdce nejednoho návštěvníka, který sem zavítá. Turisty láká nejen příroda, ale také příjemní a upřímní a lidé, kteří k drsnému horskému kraji patří.

Právě díky nim se tady před léty mohla rozvíjet tradiční řemesla a také jedno z nejstarších, kterým je právě pivovarnictví. V Jeseníkách ho reprezentuje hanušovický pivovar Holba.

Zkušenosti sládků se tady předávají z generace na generaci od doby, kdy byla v roce 1874 uvařena první várka. Uprostřed drsné přírody se rodí zlatý mok nezaměnitelné chuti, která je důvěrně známá nejen kolem pivovarského komína.

Pivovar Holba myslí nejen na své konzumenty, ale také na životní prostředí a rozvoj regionu. Je dlouhodobým partnerem Horské služby Jeseníky, CHKO Jeseníky a tvůrcem projektu Stromy Jeseníkům, zaměřeným na ochranu krajiny.

Holba Šerák je v tomto kraji synonymem dobrého piva. Je to vlajková loď pivovaru a její příslušnost k Jeseníkům je zřejmá už z názvu. Kdo by neznal kopec Šerák s chatou Sv. Jiří, kde můžete u čerstvě načepované Holby posedět a přitom se kochat jedinečným výhledem na panorama Jeseníků.

Svou jedinečnost má i hanušovické pivo, které vítězí nejen u svých konzumentů, ale oceňují ho také pivovarští odborníci v degustačních soutěžích doma i v zahraničí.

Výbornou chuť a kvalitu pivo Holba potvrdilo v soutěži Zlatý pohár PIVEX - Pivo 2007 a stalo se trojnásobným držitelem certifikátu kvality. Postup vaření bedlivě střeží sládek Luděk Reichl, který říká: „Plnou a vyváženou chuť dává pivu nejen samotný proces vaření, ale také kvašení a doba zrání. U nás na pivo nespěcháme, dáváme mu jen to nejlepší a konzumenti to ocení.“ Ve sklepě výčepní Holba zraje 4 až 5 týdnů, což je až dvakrát déle než tzv. europiva. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI