Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Holba bodovala na Dočesné

Co se píše o pivovarech a pivu


Holba bodovala na Dočesné

[čtvrtek, 21. září 2006]

Letos si pivovar Holba odvezl z žatecké dočesné hned 2 medaile, které získala Holba Šerák a Ambrosius Gold. Holba Šerák se stala 3. nejlépe hodnoceným pivem v příslušné kategorii dle stupňovitosti, kde o umístění bojovalo celkem 18 jedenáctistupňových piv.

Třetí místo pak získal v kategorii světlých ležáků Ambrosius Gold, který Holba prodává v obchodních řetězcích pod privátní značkou. Jeho úspěch je o to cennější, že obhájil medaili v silné konkurenci 37 vzorků, mezi nimiž byla zastoupena také značková piva.

Získané ocenění je důkazem toho, že piva privátních značek mohou držet vysokou kvalitu a záleží pouze na výrobci, jaké vlastnosti bude daný zlatavý mok mít. U obou piv z produkce pivovaru Holba byla vysoce ceněná nejen jejich chuť a vůně, ale také lahodná hořkost i dojem po napití.

Holba Šerák je vlajkovou lodí pivovaru a její roční produkce dosahuje 180 tisíc hl. Na trh ji výrobce dodává v sudech, lahvích i plechovkách. Ambrosius Gold jde do prodeje pouze v lahvích a to v celkovém objemu okolo 10 tisíc hl ročně.

Letošní tradiční Dočesné, která se každoročně koná při příležitosti sklizně chmele se zúčastnilo celkem 34 pivovarů. Na 250 degustátorů, tentokrát z řad odborníků i vybraných zástupců veřejnosti, hodnotilo celkem 167 vzorků piv. (Web Holba Hanušovice)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI