Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Proč pivní velmoc Čechy vaří z amerického chmele

Co se píše o pivovarech a pivu


Proč pivní velmoc Čechy vaří z amerického chmele

[pátek, 26. leden 2018]

Proč pivní velmoc Čechy vaří z amerického chmele[goto:https://www.vitalia.cz/clanky/americky-chmel-v-ceskych-minipivovarech/]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Lager vs IPA

sobota, 27. leden 2018
23:24

Mnoho pivovaru zjistilo, ze pokud uvari pivo IPA ci APA, tak i za mirneho zvyseni ceny chmelu, ale na druhou stranu pri snizeni nakladu na kvaseni, mohou napalit ceskeho zakaznika o 100% na pullitru, co na pullitru, na tretince. On ten lezak zni tak obycejne (pritom nejtezsi kategorie), ovsem ALE je v kurzu, toz proc nenasadit. Tak proste vidime o.5 Lezak za 25 a 0.3 Ale za 45. Naklady stejne. Je to vec trhu, nic vic.


napsal(a): Lager vs IPA [Odpovědět]

Píč

neděle, 28. leden 2018
09:47

Lager vs IPA: Předpokládám, že dle Tvých výpočtů to na jedné deci bude 300 %. Jinak máš pravdu, když někdo (a že jich je!)neumí uvařit ležák, který navíc pár měsíců leží v teplotě blízké nule, což není levné, zasype to americkým aromatem a všichni kvičí blahem. Ale tady je zvrhlé vše, tak se nediv!


napsal(a): Píč [Odpovědět]

Sekal

pátek, 26. leden 2018
21:11

Sekal

"IPA = speciální kategorie piv typu ALE, silně chmelená, obvykle také s vyšším obsahem alkoholu (dnes se tato piva vyrábějí hlavně v USA, odtud někdy i označení APA)" - tuhle definici asi četl někdo z Vrchlabí....


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
14:48


posted by: Inzerce

kra-jan

pátek, 26. leden 2018
10:24

Podle mého se svrchně kvašená piva prosadila v Americe především proto, že je jejich výroba levnější - a hlavně - jejich mentalita je mít všechno hned. Pořádný ležák musí dlouho ležet. Pivo, které neleží dlouho, nemůže být opravdu dobré.


napsal(a): kra-jan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI