Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar chce na Blízkém východě prorazit s novým pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar chce na Blízkém východě prorazit s novým pivem

[středa, 20. září 2006]

Může mít pivovar šanci na úspěch i v oblastech, kde pro drtivou většinu obyvatel platí absolutní zákaz požívání alkoholu? Šéfové pivovaru Černá Hora věří, že ano a chtějí proniknout na trhy Blízkého východu. Od příštího roku proto plánují rozjet výrobu nového typu nealkoholického piva.

"To na rozdíl od těch současných nebude obsahovat vůbec žádný alkohol," uvedl generální ředitel pivovaru Jiří Fusek. Obliba nealkoholického chmelového nápoje podle něj bude stoupat i v evropských zemích.

Černohorský pivovar plánuje ročně vyrobit 2000 až 4000 hektolitrů nového typu nealkoholického piva. Velká část výroby by měla směřovat do muslimských zemí Blízkého východu, kde je prohibice.

"Pokud se ale budou zpřísňovat silniční zákony v evropských zemích, očekáváme zvýšený odbyt i tam," řekl Fusek. Novinka pivovaru je určena také všem milovníkům hořkých nápojů nebo třeba nemocným lidem, co mají alkohol zakázaný od lékaře. V budoucnu by podle Fuska mohly nealkoholická piva tvořit deset až 15 procent výroby pivovarů.

Technologii výroby piva s nulovým obsahem alkoholu zatím pivovar střeží. Prozradí jej až koncem letošního roku, kdy na něj získá ochrannou známku.

"Výroba takového piva je náročnější na energie i na suroviny. Obsahově je však plnohodnotné jako běžné dvanáctistupňové pivo, jen s tím rozdílem, že je bez alkoholu," vysvětlil Fusek. I přes nákladnější výrobu by se cena nealkoholického piva neměla výrazně lišit od běžných takzvaných birelů. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI