Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do Dalešic se sjedou řezbáři

Co se píše o pivovarech a pivu


Do Dalešic se sjedou řezbáři

[neděle, 19. srpen 2007]

Mezinárodní sochařské symposium bude zahájeno v pivovaru v Dalešicích v pondělí 20. srpna. Řezbáři, kteří se sem na týden sjedou, budou tvořit na téma Hračky naší Kačky. Řezbáři z Česka, Litvy a Slovenska vytvoří na nádvoří pivovaru houpačky a prolézačky, které poslouží dětem na hraní poblíž nového hotelu v areálu pivovaru.

V Dalešicích dosud proběhla dvě symposia. Řezbáři zde tvořili na téma Duše a dušičky, Lavice a lavičky a Kříže a křížky. Vzniklá umělecká díla jsou umístěna na nádvoří a v zahradě pivovaru, známého z filmových Postřižin. Pivovarskou zahradu dosud zdobí dřevěný oltář, na nádvoří jsou umístěny lavičky, kříže doplňují okolní krajinu.

Pivo se v dalešickém pivovaru vaří od roku 2003, kdy se zrenovovaný pivovar otevřel veřejnosti. Funguje tam museum rakousko-uherského pivovarnictví s technickými exponáty. (Regionalist)

[Dalešice] 12:01 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Karel Štveráček Číměř

neděle, 30. červen 2013
18:17

Obec Číměř 31.5.2013 zařídila pro místní seniory autobusový zájezd do pivovaru v Dalešicích, spojenou s projížďkou na lodí po Dalešické přehradě. Krásný zážitek byl zakončen s prohlídkou pivovaru a obědem. Výborně tam vaří - doporučuji jak prohlídku pivovaru tak i oběd. Karel Štveráček Číměř


napsal(a): Karel Štveráček Číměř (Karel.stveracek(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI