Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Milovníci piva hledají nové chutě

Co se píše o pivovarech a pivu


Milovníci piva hledají nové chutě

[pátek, 19. leden 2007]

Milovníci zlatavého moku pijí víc piva vyrobeného v jejich regionu na úkor celorepublikových značek. Potvrdila to analýza Centra pro výzkum veřejného mínění. Informace od 1000 respondentů zpracovávali analytici tři roky. Výsledkům dal za pravdu ředitel Pivovaru Jihlava Jan Kylberger.

Dovedete vysvětlit příčiny?

Zákazníci pili deset let v celé republice pivo jednotné chuti tří nejsilnějších producentů. Teď hledají nové chutě a zkoušejí piva regionálních pivovarů.

Změnili se zákazníci?

Je to i generační problém. Zákazníci v letech mají svoje návyky, kdežto mladí rádi experimentují a dávají často přednost regionálním pivům. Nová generace možná podvědomě protestuje proti nadnárodním výrobcům piva.

Od kdy roste zájem o regionální pivo?

Zákazníci se propracovávali k regionálním pivům deset let. Je to cesta mnoha faktorů. Ceny, kvality, nasycenosti trhu a dalších kamínků mozaiky. Pravda je, že zákazník dnes hledá něco nového, chce okusit zajímavé chutě.

Jak se prodává nejlacinější pivo?

Zákazník rozeznal, že superlevné pivo je na hraně pojmu pivo, spíš už představuje něco jiného. Říkám tomu homeopatické pivo, které se standardem nemá nic společného. Když je půllitr minerálky pětkrát dražší než pivo, asi někde nebude něco v pořádku. (Jihlavský deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI