Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Humpolec bude slavit pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Humpolec bude slavit pivem

[neděle, 19. srpen 2007]

Pivo a výběr z nejznámějších kapel naplní v pátek a v sobotu humpolecké Horní náměstí. Už potřinácté se zde budou konat pivní slavnosti, které slibují zábavu pro celou rodinu. Pódium, které na náměstí vyroste, během dvou dní podrží hvězdy jako No Name, Divokej Bill či Peha.

Zábava podle programu začne v pátek odpoledne v 16 hodin. Slavnosti zahájí místní country kapela Skaláci 1. Po nich přijde česká rocková legenda Tři sestry. Začátek pátečního večera bude patřit Blue Effectu v čele s Radimem Hladíkem. Jejich čas je od 19 hodin. Hlavní ,vysílací čas‘ pátečního večera vyplní hvězdy současného popu z Košic, skupina No Name. Po ní se můžete těšit na ohňovou show. První den pivních slavností uzavře kapela Kyvadlo z nedaleké Chotěboře.

Sobotní program je ještě bohatší. Den začne v Humpolci v 10 hodin dopoledne. Lehce do něj všichni účastníci vplují s hudbou skupiny Vysočinka. Ta o sobě říká, že je tanečním orchestrem, který uspokojí milovníky všech hudebních žánrů od dechovky, country, přes populární hudbu až po rock. Poledne ohlásí začátek vystoupení Big bandu z města Humpolce. Mladší hudební publikum si možná nenechá ujít Maxim Turbulenc. A po něm přijdou hvězdy jako osmičlenný Divokej Bill a slovenská Peha. Tu vystřídají rockoví Wohnouti. Sobotní večer si určitě nenechají ujít hlavně fanoušci Čechomoru. Po nich bude laserová show. A celé slavnosti hudebně uzavře ska kapela Sto zvířat.

„Určitě to bude asi nejlepší program v historii všech těch třinácti ročníků slavností,“ řekl Zdeněk Mikulášek, mluvčí humpoleckého pivovaru, který pivní slavnosti pořádá. Novinkou letošních slavností je to, že v sobotu nebude tradiční ohňostroj. Vystřídá jej totiž laserová show. V pátek večer čeká návštěvníky také show, tentokrát ohňová. Nebude chybět ani doprovodný program, v němž vystoupí taneční skupiny a zábava pro nejmladší účastníky oslav. Pro ty mají být připraveny různé atrakce jako například skákání na trampolínkách. „Ale to bych nechal pro návštěvníky slavností jako překvapení,“ řekl Mikulášek.

Další zvláštnost letošního ročníku bude pro milovníky zlatavého moku obzvlášť lákavá. Na humpoleckém náměstí se totiž bude točit nealkoholické pivo zdarma. „To je v rámci šťastného návratu zpět,“ vysvětlil Mikulášek. Podle něj to pomůže návštěvníkům slavností nepřestupovat zákon, i když pojedou domů autem.

Další opatření se týká nalévání nezletilým. To totiž v Humpolci nebude prakticky možné. „Rozhodli jsme se zabránit nezletilým v konzumaci alkoholu tím, že účastníkům dáme u vchodu na ruku bezpečnostní pásku, podle které poznáme, že mají zaplaceno. A když jim nebude osmnáct let, tak dostanou jinou barvu,“ vysvětlil Mikulášek.

Proto pořadatelé doporučují těm, u kterých by mohlo být sporné, jestli už překročili hranici osmnácti let, vzít si doklad, kterým svůj věk u vchodu prokážou. Kvůli placení vstupného by takový doklad měly mít i děti, kterým ještě nebylo patnáct. Ty mají totiž vstup na slavnosti zdarma, stejně jako invalidé a důchodci. Ostatní dají za páteční vstupenku 180 Kč, za sobotní 220 Kč. V předprodeji vždy o 30 Kč méně. Dvoudenní lístek stojí 320 Kč, v předprodeji 280 Kč. V předprodeji jsou vstupenky k mání v podnikové prodejně Rodinného pivovaru Bernard v Masarykově ulici v Humpolci. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI