Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bernard sází na nealkoholické pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Bernard sází na nealkoholické pivo

[čtvrtek, 19. duben 2007]

Humpolecký Rodinný pivovar Bernard rozšířil sortiment nealkoholických piv. Ke světlému pivu, které se vaří od loňského léta, nyní přibyl polotmavý mok bez alkoholu. Na produkci pivovaru, jenž loni činil 140 000 hektolitrů piva, se nealkoholické pivo podílí již skoro čtyřmi procenty. Spolumajitel podniku Stanislav Bernard je přesvědčen, že jeho prodej bude ještě stoupat. „Obliba nealkoholického piva roste obecně,“ řekl.

Bernard je přesvědčen, že jeho pivovar se nejvíc přiblížil tradičním druhům s alkoholem. Polotmavé nealkoholické pivo bude vařit jako jediný v zemi. Ostatní výrobci v této kategorii produkují pouze světlá piva. „V Česku určitě nikdo takové pivo nedělá a já nevím o tom, že by bylo něco podobného někde v Evropě,“ uvedl Bernard.

Pivo Bernard jantarové free vzniká z pěti druhů sladu - kromě světlého českého sladu i z barevných karamelových a bavorských sladů. Pivovar ho bude stáčet do lahví. Nejprve je bude dodávat do restaurací, jichž v Česku a na Slovensku zásobuje kolem 1 500.

Do letošní letní sezony pivovar vstoupí také s novými lahvemi, podobně, jako to již dříve udělaly velké pivovary v zemi. Díky novým etiketám zákazníci snáze rozliší jednotlivé druhy piv, jichž nyní Bernard vyrábí devět. Kvůli dlouhodobě rostoucí produkci se nyní rozšiřoval závod. Investice za 60 milionů korun se týkaly kapacit pro kvašení a zrání zlatavého moku. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI