Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Kynšperské pivo dobývá Prahu, v dubnu se začne čepovat v nové restauraci U Zajíce

Co se píše o pivovarech a pivu


Kynšperské pivo dobývá Prahu, v dubnu se začne čepovat v nové restauraci U Zajíce

[pondělí, 30. březen 2015]

Gastronomickou přehlídku chutí a pivařskou událost číslo jedna zažije ve středu 1. dubna 2015 centrum Starého města v Praze. V ulici Michalská v historickém domě U Zlatého melounu se zákazníkům poprvé otevře nová česká tradiční restaurace U Zajíce, která slibuje skvělý gurmánský zážitek, ale především dobývá pražskou metropoli pravým českým pivem z Kynšperského pivovaru pocházejícího ze světově známého Západočeského lázeňského trojúhelníku. Poblíž Karlových Varů se totiž roku 1595 zrodila pivovarská legenda, která v posledních letech znovu ožívá a její věhlas se šíří jako lavina. Je tomu skutečně tak. Slavné pivo Kynšperský zajíc z Kynšperského pivovaru dnes už znají lidé nejen v České republice i v zahraničí.

A nyní pivovarský skvost budou moci ochutnat i návštěvníci staré části Prahy. „Již ve středu 1. dubna se můžete přijít ponořit do atmosféry starých tradičních českých pivnic a nechat se hýčkat kulinářskými pochoutkami, které pro vás osobně připraví šéfkuchař Jaroslav Doležal. Naše restaurace je stylová a moderní zároveň. Držíme si prvotřídní kvalitu a víme, jaké menu vám zachutná,“ slibuje jedinečný gurmánský prožitek ředitel Kynšperského pivovaru Radek Vomočil.

Spojení kulinářské tradice tuzemské kuchyně, pravého českého piva a historického odkazu domu u Zlatého melounu dělá z nové restaurace U Zajíce prvotřídní podnik, který stojí za to navštívit. Tento barokní měšťanský dům, jehož stavební dějiny sahají až do 13. století, může mnohé vyprávět. Od roku 1828 působila v objektu Linkova taneční škola, kam docházeli čeští literáti Jan Neruda, Adolf Heyduk a další. Zde se pak v roce 1863 poprvé tančila Česká beseda. V tomto slavném období tu sídlila také půjčovna pian a hudební ateliér. Právě sem přicházeli a hráli velikánové hudebního světa - Petr Iljič Čajkovskij, Sergej Rachmaninov nebo Edvard Grieg. Jejich slavná jména jsou dodnes uchována v pamětní knize.

Při procházce starou Prahou proto nezapomeňte zavítat do nové restaurace U Zajíce. Nachází se jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Denně tudy proudí tisíce turistů, kteří chtějí poznat historii stověžaté Prahy a kochat se její krásou. Bez návštěvy domu U Zlatého melounu by však prohlídka hlavním městem nebyla úplná.

V restauraci U Zajíce vám nabídneme ochutnávku čtyř druhů Kynšperského zajíce. Pivo je vařené s použitím nejlepších surovin a jednotlivé druhy se liší v hustotě a chuti. Každý v sobě skrývá jedinečnou chuť a dotek životodárné síly. Dámy se dokonce mohou těšit na speciální medové pivo vařené podle staré receptury pocházející od šlechtické rodiny Haasů z Hasenfelsu, která Kynšperský pivovar vlastnila v letech 1840 až 1945,“ připomenul dějinnou návaznost Radek Vomočil.

Dobová restaurace U Zajíce vznikla v suterénu, v historických sklepních prostorách o rozloze 500 m2, kterým dominují velké kamenné klenby. „Budete si připadat jako ve středověké krčmě, kde se pilo a hodovalo. Také u nás zavoní staročeská pečeně a ze sudů poteče pivo s pořádným řízem,“ usmál se ředitel pivovaru.

Podrobnější informace a kontakty na jednotlivé restaurační provozy naleznete na internetových stránkách www.uzajice.com a www.pivovar-kynsperk.cz.

Restaurace U Zajíce sídlí v ulici Michalská, č. p. 432/12, Praha 1 - Staré město.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pivo

úterý, 31. březen 2015
21:19

pivo

Všechno umíme, všechno víme, ode všeho máme klíče, tak z nás padněte na prdel! Přesně tak vnímám tento článek. Hádanka: Kolik Zajíců měl v sobě člověk, který ho napsal?


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Jana

úterý, 31. březen 2015
22:01

Jana

pivo:
Myslíš, že byl přímo "ozajícován"? :D


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
20:01


posted by: Inzerce

Karel Pividky.cz

úterý, 31. březen 2015
15:28

Teda, nemám ve zvyku něco kritizovat dřív, než to vyzkouším, ale výjimka potvrdí pravidlo...nejen, že odkaz vás automaticky hodí na ruskou verzi stránek, ono i po přepnutí na "českou" verzi je to pouze neprofesionální překlad: "...Samozřejmě, že v Praze mnoho míst na jídlo a pivo, ale restaurace "U Zajíce" je naprosto vynikající mezi všemi ostatními. A "vina" v tomto historie..." - to je špek :D. Řekl bych, že za překladem stojí firma, která i nám neustálým spamem nabízí překlad do ruštiny pomocí reklamy s perlami typu "...Nově (nejen) pro restorany: nabízíme spolupráci na naších vebových stránkach...".
...Jinak tedy pivo mají dobré, to ne, že ne, ale chtělo by se to méně vychvalovat a působit trochu profesionálněji. Ale zas co my víme, možná se tak už na karlovarsku spisovně mluví a píše...


napsal(a): Karel Pividky.cz (janbartuska(a)seznam.cz) [Odpovědět]

AntiWeetek

úterý, 31. březen 2015
05:07

AntiWeetek

Ale kterej jinej pivovar se může pochlubit tím, že jeho ředitel se jmenuje Vomočil?
Doufám, že v pivovaru močí pouze do záchoda


napsal(a): AntiWeetek [Odpovědět]

Roman Holoubek

pondělí, 30. březen 2015
23:06

Roman Holoubek

Ty vole... Pardon, ale toto mne dostalo. Co věta to skvost.
Takže shrnu, doposud Praha nezažila pivařskou událost číslo 1 s gastronomickou přehlídkou chutí. Otevře se nová, ale zároveň už TRADIČNÍ restaurace. Pravé české pivo pod taktovkou zahraničního majitele, vyrobené ve světově známém trojúhelníku (to bych se na ten trojúhelník chtěl zeptat protinožců). A máme tu zrod pivovarské legendy o které jste neslyšeli a přesto její novodobá podoba má věhlas rychlý jako lavina. A kdo ze světa neslyšel nic o kynšperském zajíci, tak nečetl tento skvost. A skvostem je i pivo, které konečně můžou ochutnat i návštěvníci staré Prahy (copak asi chudáci pili doposud, když tento JEDINEČNÝ PIVOVARSKÝ SKVOST nepili?). Je to PRVOTŘÍDNÍ PODNIK, kde se SNOUBÍ STYLOVOST A MODERNA. Ještě ani nezačali a už si DRŽÍ PRVOTŘÍDNÍ KVALITU A VÍ CO NÁM ZACHUTNÁ (to mají křišťálovou kouli?). PRVOTŘÍDNÍ PODNIK okolo nějž proudí davy návštěvníků Prahy a kdo nezavítá, jako by v Praze ani nebyl (Bez návštěvy domu U Zlatého melounu by však prohlídka hlavním městem nebyla úplná.). To je ale snůška debilních keců. Jinými slovy, čeho je moc, toho je příliš. A ten kdo sepsal tuto PR tiskovou zprávu to hooodně přehnal. Ani bych si snad nepřál vidět jak ZE SUDŮ POTEČE PIVO S POŘÁDNÝM ŘÍZEM. :D ufff


pechi

pondělí, 30. březen 2015
23:21

pechi

Roman Holoubek: a neblíží se nám apríl?


napsal(a): pechi [Odpovědět]

kra-jan

úterý, 31. březen 2015
11:38

Roman Holoubek: Já už jsem to jejich pivo pil x-krát (a vždycky v Praze) a hodnotil bych je jako nadprůměr. Taky jsem kecal s panem Vomočilem, ale to už jsem jich měl dost v hlavě, takže jsme semleli všechno a nic - :)


napsal(a): kra-jan [Odpovědět]

Roman Holoubek

úterý, 31. březen 2015
00:13

Roman Holoubek

pechi: Tak asi mají apríl v Kynšperku celoročně. " Otevření restaurace "U Zajíce" by mělo být hlavní událostí této sezóny v české metropoli." -více na: http://www.pivovar-kynsperk.cz/index.php/cz/novinky/345-novinka-63


Roman Holoubek

úterý, 31. březen 2015
21:59

Roman Holoubek

kra-jan:
1) Nehodnotil jsem pivo, ale nezdravý způsob sebechvály, kde to z každé věty smrdělo až se mi udělalo šoufl - tedy skoro :)
2) Pokud budeme mluvit o pivu, pak označení "nadprůměr" je trochu jinde než toto pivo hodnotím já. Ale svůj názor nikomu nevnucuji. Měl jsem jej několikrát a párkrát velmi slušné a pitelné (nikoli nadprůměr), ale také jsem od nich měl několikrát pivo, které mělo vady.


Pivař

pondělí, 30. březen 2015
21:32

Tradice, historie, kulinářský skvost... Bohužel, odkaz vás nasměruje rovnou na ruskou variantu stránek... Smutné, ale o českého pivaře asi moc nepůjde.. No, uvidíme..


napsal(a): Pivař [Odpovědět]

Jana

pondělí, 30. březen 2015
22:24

Jana

Pivař:
V těch končinách určitě ne.:( Já šla dnes okolo a nikde ani zmínka, poutač, či cokoli jiného.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI