Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nové šumavský fotopoint je pokřtěný Klostermannem ze strakonického pivovaru Dudák

Co se píše o pivovarech a pivu


Nové šumavský fotopoint je pokřtěný Klostermannem ze strakonického pivovaru Dudák

[pátek, 31. říjen 2014]

Polotmavou třináctkou Klostermann ze strakonického pivovaru DUDÁK pokřtili dnes jeho provozovatelé nový fotopoint na Kvildě. Jedná se o zajímavou turistickou atrakci, kterou zde budou využívat tisíce turistů každoročně jezdící na Kvildu.

Je to logické spojení známého šumavského piva, který navíc nese jméno spisovatele Sumavy a kvildské sjezdovky, která stojí v místech, kudy Klostermann tak často procházel a atrakce, po které se zde turisté tolik ptali,“ uvádí Václav Vostradovský, starosta Kvildy. Fotopoint tu nechala nainstalovat obec Kvilda a provozovatel Lyžařského areálu Zadov Luděk Sáska.

Klostermann je naše největší chlouba a zároveň nejúspěšnější pivo v novodobé historii pivovaru. Jedná se o pivo nepasterované a vyráběné z čistě přírodních surovin. Jakási čistokrevná tekutá příroda ze Strakonic. Právě takové pivo se do našeho největšího národního parku skvěle hodí,“ uvádí Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK Strakonice.

Fotopoint stojí nahoře na kvildské sjezdovce, která leží uprostřed této známé šumavské obce. Zajímavá turistická atrakce, slouží pro ty, kteří se zde vyfotí pomocí fotopřístroje, snímky si pak každý může vyzvednout na webových stránkách.

Na kvildském fotopointu vznikne první fotka do našeho pivovarského kalendáře, pro rok 2015, jehož tématem budou naše piva. Vedle Klostermanna i například Král Šumavy nebo DUDÁK. Nafotí ho Fotograf Šumavy Vláďa Hošek. Ten bude na jedinečných šumavských lokalitách a v různou roční i denní dobu fotit naše lahvová piva,“ uvádí Jaroslav Tůma.

DUDÁK-Měšťanský pivovar Strakonice a.s. letos slaví 365 let své existence. Od roku 2005 patří městu. V posledních třech letech investuje historicky nejvyšší částky do nutného rozvoje a obnovy pivovarských technologií. Vše zvládá bez půjček a funguje po odečtení nepeněžních operací (odpisů majetku) se ziskem. Pivovar DUDÁK zaměstnává 60 lidí. S celkovým prodejem téměř 63,5 tisíc hektolitrů v kalendářním roce 2013 patřil Dudák k pivovarům s největší produkcí v oblasti Prácheňska a Pošumaví. Pivovar DUDÁK udržuje klasickou výrobu a zaměřuje se na produkci nepasterovaného piva za použití poctivých surovin (sladu a chmele).

Pivo Klostermann se vyznačuje se mírně nasládlou karamelovou chutí. Plností a řízem s výrazným chmelovým aroma, který přímo vyzývá k napití. Hodí se zejména k posezení u grilu a pokrmům z drůbežího masa. Toto pivo je svojí skladbou surovin určeno pro chuťový zážitek z jeho konzumace.

Nové šumavský fotopoint je pokřtěný Klostermannem ze strakonického pivovaru Dudák[p222]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

pátek, 31. říjen 2014
20:29

Dan

Tak snad fotopoint dopadne lépe, než všechny ostatní fotopointy na Šumavě, které byly postaveny na černo a musely být odstraněny http://www.npsumava.cz/cz/5779/9432/clanek/


napsal(a): Dan [Odpovědět]

joe

sobota, 1. listopad 2014
23:59

Jen byrokratická buzerace, ty fotoprinty sloužily dobře a nikomu nevadily. Cestou do modravského pivovaru Lyer máme odtamtud prima snímeček.


napsal(a): joe (josefino(a)indies.cz) [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
12:47


posted by: Inzerce

Dan

neděle, 2. listopad 2014
00:53

Dan

joe: Souhlas. Taky mám z léta fotky z fotopointů na Šumavě. NP Šumava buzeruje lidi, pokutuje houbaře za parkování u silnice a podobně, a sám porušuje pravidla. To nevěděli předem, že je třeba souhlas vlastníků pozemků?


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI