Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Náchodskému pivu se daří

Co se píše o pivovarech a pivu


Náchodskému pivu se daří

[středa, 17. leden 2007]

Náchodský pivovar, vlastněný městem Náchod, dosáhl v roce 2006 výstavu 136 044 hektolitrů piva, což je proti předcházejícímu roku navýšení o 2 procenta. Z celkového výstavu činil export 21 242 hektolitrů, opět v porovnání s rokem 2005 jde o zvýšení o 48 procent.

Náchodské pivo, především světlý ležák Premium, se vyváží zejména do Velké Británie, dále na Slovensko, do Ruska, Francie, Polska, Švédska, Německa, Španělska a Dánska, ale i Finska, Kanady a Řecka.

Podle vedoucího marketingu Františka Meduny tvoří rozhodující část výroby světlý ležák Primátor Premium a světlé výčepní pivo Primátor Světlý, zbytek připadá na speciály. Poslední novinkou, uvedenou na trh loni v listopadu, je specifické pivo English Pale Ale, svrchně kvašený polotmavý ležák anglického typu.

Loni se také prodalo 6010 hektolitrů limonád, o 38 procent více než v roce 2005. Zákazníci si oblíbili zejména příchuť cola a malina. Loňskou novinkou byl od června ovocný multivitamínový nápoj. Výrobu nealka jako doplňkového programu zahájil pivovar v červnu 2003. Náchodský Primátor patří k nejlépe hodnoceným značkám v České republice. (Právo)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI