Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Primátor přichází na trh s novým druhem piva

Co se píše o pivovarech a pivu


Primátor přichází na trh s novým druhem piva

[pátek, 17. listopad 2006]

Novinku na český pivní trh v těchto dnech uvádí Pivovar Náchod. Jedná se o svrchně kvašený polotmavý ležák anglického typu, které bude nabízeno pod značkou Primátor English Pale Ale. Tento druh piva se od většiny českých značek liší především technologií výroby.

Toto svrchně prokvašené pivo je vyrobeno z ječných sladů s malým podílem barevných sladů, nasladované pšenice a navíc z nesladovaného ovsa, ze kterého se příliš často nevaří ani v Anglii. Výrobci uvádějí, že pro pivo je charakteristická tmavá jantarová barva, bohaté chmelové aroma a specifická hořká chuť po originálních anglických chmelech, které zanechávají v ústech na patře jemnou hořkou chuť.

Pivo se vyznačuje lehkostí, svěžestí a pro tento druh piva typickou pěnou. "Nový druh piva je jen pokračováním naší snahy nabízet jiná, zajímavá piva, která u nás nejsou zastoupena, a snažíme se tak reagovat na rostoucí poptávku po pivních speciálech," uvedl Josef Hlavatý, generální ředitel a místopředseda představenstva Pivovaru Náchod.

"Domníváme se, že by si tento druh piva mohl najít své zákazníky a ctitele mezi těmi, kteří hledají nové, zajímavé chutě piva nebo kteří je v zahraničí ochutnali a jejich nabídka jim na českém trhu chybí," dodal Hlavatý.

Pivovar plánuje, že vyrobí přibližně dva tisíce hektolitrů tohoto speciálního druhu piva. Bude dodáváno v nevratných lahvích typu Ale o objemu 0,33 l. a bude možné si jej kooupit v běžné prodejní síti. Speciální design mají i sklenice, do kterých bude pivo čepováno a v gastronomických zařízeních servírováno. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI