Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výsledky Pivovaru Náchod a.s. v roce 2004

Co se píše o pivovarech a pivu


Výsledky Pivovaru Náchod a.s. v roce 2004

[čtvrtek, 17. březen 2005]

Pivovar Náchod a.s. - výrobce piva značky PRIMÁTOR - dosáhl v roce 2004 výstavu 143 915 hl piva, což je oproti roku 2003 (140 576 hl) zvýšení o 3 339 hl, tj. o 2,38%. Z celkového výstavu činil export 9 538 hl (6,63%), v porovnání s rokem 2003 (8 783 hl) jde o zvýšení o 8,6%, kdy se náchodské pivo (především světlý ležák Premium) vyváží zejména do Velké Británie. Další významná množství se prodala do států jako je Německo, Rusko, USA, Španělsko, Řecko a Švédsko. Nejvyšší celkový nárůst prodejů zaznamenaly shodně nealkoholické pivo (Primátor je jeho druhým největším výrobcem v celé ČR) a 24% tmavý speciál Double - o 25%, dále tmavý ležák - o 21% a 16% světlý speciál Exkluziv - o 16%. Rozhodující podíl na výstavu má i nadále světlý ležák Premium - 42% a světlé výčepní pivo - 39%.

I v roce 2004 se pokračovalo v modernizaci výrobních zařízení a pivovar svým vybavením patří technologicky mezi nejmodernější pivovary naší republiky. Moderní zařízení umožňuje vařit pivo klasickou, staletími prověřenou, technologií charakteristickou pro české pivo. Pivo tak splňuje vysoké mezinárodní požadavky na kvalitu a zároveň si zachová svou nezaměnitelnou lahodnou chuť. V současnosti pivovar vyrábí pod registrovanou obchodní známkou PRIMÁTOR rozsáhlý a ucelený sortiment piv (nejširší v České republice), který umožňuje splnit očekávání širokého spektra přímých konzumentů i nejnáročnějších obchodních partnerů. Pivovar dokáže uspokojit poptávku po pivu lahvovém, v plechovkách, KEG sudech a k dispozici jsou i speciální dárková balení.

Pivo Primátor je produkováno z prvotřídních pečlivě vybraných domácích surovin - sladu z jižní Moravy, aromatického žateckého chmele a vysoce kvalitní vody pocházející z přírodní rezervace Teplicko-adršpašských skal v chráněné krajinné oblasti Broumovsko - především technologií spodního kvašení. Pivo má plnou a říznou chuť bez vedlejších příchutí a na jazyku ponechává pocit příjemné, pozvolna se ztrácející hořkosti bez drsného a svíravého nádechu. Výraznou předností náchodského piva je jeho dlouhá trvanlivost při zachování výborných vizuálních a chuťových vlastností.

Rozhodující část výroby pivovaru tvoří proslulý prvotřídní PRIMÁTOR Premium (světlý ležák) a PRIMÁTOR Světlý (světlé výčepní pivo), konzumenti však mohou ochutnat i pivní speciály jako je PRIMÁTOR Premium Dark (tmavý ležák), PRIMÁTOR Nealko (světlé nealkoholické pivo) či PRIMÁTOR Diamant (světlé pivo se sníženým obsahem cukrů - dříve DIA). Chloubou pivovaru jsou originální, chuťově zajímavé, vícestupňové speciály, které si získávají stále více svých příznivců a obohacují český pivní trh. Jedná se o PRIMÁTOR 16% Exkluziv (obsah alkoholu 7% obj.) a PRIMÁTOR 21% Rytířský (9% obj.) - speciální světlá piva a nejsilnější české pivo PRIMÁTOR 24 % Double (10% obj.) - speciální tmavé pivo. Výrobkové portfolio piv doplnilo na konci roku 2003 svrchně kvašené světlé pšeničné nefiltrované kvasnicové pivo PRIMÁTOR Weizenbier - originální pivo specifické vůně, chuti i vzhledu. V roce 2004 se jej prodalo více než tisíc hl. a to především v lahvích - toto pivo má spolu s nealkoholickým pivem pro pivovar největší růstový potenciál.

Značka PRIMÁTOR si dlouhodobě udržuje svoji špičkovou kvalitu. Svědčí o tom celá řada medailí a ocenění získaných na nejrůznějších domácích a zahraničních prestižních veletrzích a soutěžích - v roce 2004 to bylo 11 nových. Od ledna 1993, kdy je pivovar akciovou společností 100% vlastněnou městem Náchod, jich získal celkově 67, z toho 18 zahraničních a PRIMÁTOR tak patří k nejlépe hodnoceným značkám piv v České republice. Pivovar Náchod také nabízí organizovaným skupinám návštěvníků možnost exkurzí do moderních výrobních prostor, kdy se dozví vše podstatné o historii a produkci piva. Exkurze může být zakončena ochutnávkou piva a posezením v originální atmosféře stylového vagónu z první republiky. Pro veřejnost každý rok pivovar pořádá pod názvem Den s Primátorem den otevřených dveří. V roce 2005 se uskuteční 21. května a návštěvníci mohou jako již tradičně očekávat pestrý program.

Pivovar Náchod a.s. - některé základní údaje:

založen v roce 1872 jako městský Pivovar Náchod

od 1. 1. 1993 Pivovar Náchod akciová společnost 100% ve vlastnictví Města Náchod (základní jmění spol.: 72 mil.Kč)

počet zaměstnanců: 89

sortiment - vyráběná piva: 9 druhů

sortiment - vyráběné limonády: 5 druhy a sodovka

maximální roční kapacita: 200.000 hl

(Tisková zpráva Pivovaru Náchod)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI