Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijanský pivovar úspěšně přežil svou vlastní smrt

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijanský pivovar úspěšně přežil svou vlastní smrt

[sobota, 16. červenec 2005]

Ještě v roce 1997 hrozilo Svijanskému pivovaru zrušení. Jeho majitel, společnost Pražské pivovary, se chystal, že posílí činnost vlajkové lodi společnosti, smíchovského pivovaru, a zmodernizuje branický pivovar. Svijanský pivovar měl jít z kola ven.

Naštěstí pro milovníky svianského moku k tomu nedošlo.Tehdejší a současný ředitel František Horák (na snímku) našel investory a společně pivovar od Pražských pivovarů odkoupili. O dobrém kroku svědčí současný roční výstav 200 tisíc hektolitrů piva. "Všechny peníze z prodeje piva jdou do modernizace a rozšiřování provozů, letos zřejmě magickou hranici 200 tisíc hektolitrů ročního výstavu překročíme," uvedl Horák.

Tím se sice svijanský pivovar vymaní z možnosti být členem Svazu malých nezávislých pivovarů a už nebude požívat úlevy na daních, ale úspěšný prodej a narůstající množství hospod, které od něj berou pivo, budou náplastí na tuto újmu. "Na náš zdar připijeme s návštěvníky 16. července na svijanských slavnostech," dodal Horák. (Českobudějovické listy)

[Svijany] 20:09 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI