Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Nitre sa po desiatich rokoch opäť začalo variť pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


V Nitre sa po desiatich rokoch opäť začalo variť pivo

[pondělí, 11. listopad 2013]

V Nitre sa po desiatich rokoch opäť začalo variť pivo[goto:http://www.24hod.sk/v-nitre-sa-po-desiatich-rokoch-opat-zacalo-varit-pivo-cl253379.html]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

dusmul

úterý, 19. listopad 2013
06:49

dusmul

Potěšen zprávou o minipivovaru v Nitre jsem vyrazil "na jedno". Bohužel mě čekal zážitek jako z Cimrmanovské symfonie - okamžik očekávání, střídá okamžik zklamání. Podle slov sládka ležala ta dvanáctka dva a půl týdne, četl někde že u svrchně kvašených piv to stačí. Když jsem si doma stáčel do lahví mladé pivo na dokvášení, vypadalo a chutnalo to stejně. Možná by si měli chlapci koupit mladinový koncentrát a vyzkoušet si to na nečisto, ale na to asi nebyl čas. Na moji otázku proč si pivo nenavařili už na jaře, jsem dostal odpověď, že to ještě nevěděli, že budou vařit. Bohužel si dali reklamu do každého regionálního plátku, takže si udělali trochu medvědí službu. Pivaři, kteří přišli ochutnat, si Trogár buď nedali, protože se rychle minul a nestačí dovářet a nebo si ho dali a.. no, můj skončil v kanálu. Taky psali, že chtějí zásobovat pivem nitrianské podniky, tak na místo Dej bůh štěstí asi raději Bože chraň. Ale rozhodně držím všechny palce a věřím, že to dotáhnou a budeme chodit na dobré pivo pravidelně. Díky Bohu za každý podnik, který se bude snažit. Zlatých topvar kozlů už bylo dost..


napsal(a): dusmul [Odpovědět]

Mosquit

úterý, 19. listopad 2013
10:06

Mosquit

to dusmul:
Nevím sice, o jaký pivní druh se jedná (píšou "klasické světlé a tmavé pivo" a do toho svrchní kvašení..), ale třeba na některé ejly je dva a půl týdne až dost.


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
06:10


posted by: Inzerce

dusmul

úterý, 19. listopad 2013
15:34

dusmul

to Mosquit:
Mela by to byt klasicka 12. Otazka je, jestli to lezelo tech 2,5 tydne. Otvirali 1.11. a uz jim 2x doslo, tak rychle dovareli.


napsal(a): dusmul [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI