Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Do Liberce míří sraz Porsche

Co se píše o pivovarech a pivu


Do Liberce míří sraz Porsche

[čtvrtek, 16. srpen 2007]

Majitelé sportovních vozů se sjedou na tradiční sraz do Vratislavic, rodiště Ferdinanda Porsche. Desítky nablýskaných vozů Porsche se sjedou o víkendu do Liberce na tradiční sraz, který se váže k výročí narození libereckého rodáka, automobilového konstruktéra Ferdinanda Porsche.

I letos si tak milovníci rychlých aut budou moci prohlédnout nejrůznější modely této značky, ať už během projížděk nebo přímo na parkovišti pivovaru Konrád ve Vratislavicích nad Nisou, kde sraz probíhá.

„Letos by Porsche oslavil 123 let od narození,“ uvedl pořadatel z libereckého Porsche klubu Milan Bumba. „Očekáváme účastníky z celé republiky. Dorazí i nadšenci z Německa, Slovenska, Rakouska nebo ze Spojených států.“

Na srazu by se mělo podle pořadatelů objevit kolem stovky vozů. „Půjde o auta nejrůznějšího stáří a modelů. Dorazí nejnovější moderní modely i auta z šedesátých let, která známe ze slavných filmů. Nejstarší vozy budou nejspíš z konce padesátých let,“ dodal Bumba.

Sraz vozů Porsche začne v pátek odpoledne ve vratislavickém pivovaru. V osmnáct hodin vyrazí skupina vozů na Ještěd. „Jde o tradiční výjezd. Pojedeme tak, abychom viděli z Ještědu západ slunce,“ podotkl Bumba. Na Ještěd zamíří kolem třiceti vozů v koloně. Trasa povede přes Zelené údolí, poté obchvatem do Hanychova a odtud na Ještěd. „Předem se omlouváme řidičům za malé zdržení, ale půjde pouze o malou skupinu, která by neměla blokovat provoz,“ řekl Bumba.

Zájemci o automobily Porsche budou mít skvělou šanci k exkurzi do vozového parku v sobotu dopoledne v areálu pivovaru. Právě po desáté hodině se sem sjede asi nejvíc vozů. „V jedenáct hodin začne vyjížďka vozů Porsche do Jizerských hor. Nechtěli jsme blokovat provoz v Liberci, proto jsme se rozhodli vyrazit do okolí,“ dodal Bumba.

„Auta přitom pojedou postupně v určitých intervalech, abychom netvořili kolony.“ Spanilou jízdu automobilů Porsche tak v sobotu kolem poledne uvidí lidé na předměstí Jablonce, v Bedřichově, Josefově Dole, Tanvaldu, na Smědavě, v Bílém Potoce, Hejnicích nebo v Raspenavě. Projížďka potrvá asi do osmnácté hodiny.

V neděli se automobilisté sejdou v pivovaru opět po desáté hodině. Účastníky srazu čeká návštěva rodného domu Ferdinanda Porsche. „V poledne vyrazíme do města se skupinou deseti až dvaceti vozů a vytvoříme krátkou výstavu aut před libereckou radnicí,“ řekl Bumba. „Poté už se účastníci srazu rozjedou domů.“

Podle Bumby si účastníci závodu pečlivě hlídají, aby se za volantem jejich vozů neobjevil alkohol. Nehrozí prý situace, která nastala na víkendovém tuningovém srazu aut v Mimoni, kde konzumace alkoholu zavinila smrtelnou nehodu.

„Naši účastníci jsou většinou zkušení řidiči, kteří si hlídají pravidla silničního provozu. Vzhledem k tomu, že se budeme pohybovat po veřejných komunikacích, vylučuji pití alkoholu během projížděk. Na pivo bude dost času večer,“ řekl Bumba. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI