Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Excelent Urban Pub Doga v Olomouci, jedno ze dvou unikátních míst v České republice

Co se píše o pivovarech a pivu


Excelent Urban Pub Doga v Olomouci, jedno ze dvou unikátních míst v České republice

[čtvrtek, 10. říjen 2013]

Legendární hospoda Doga přichází v novém akademickém roce se zcela originálním a „excelentním“ konceptem

Legendární hospoda Doga se oficiálně představila ve zcela nové, netradiční podobě. Koncept značky piva Excelent od Gambrinusu spojuje atmosféru syrové industriální architektury se streetartovým městským uměním. Takový je i Excelent Urban Pub Doga v Olomouci, druhá restaurace tohoto konceptu v ČR.

Excelent je moderní české pivo pro dynamické lidi, které se během jednoho roku stalo součástí urban scény a kultury. Značka se snaží podporovat unikátní projekty a sama zajímavé koncepty vytvářet. Excelent představuje fenomén pop-up klubů či velkoformátového street art umění. Tato značka přináší i unikátní pohled na klasickou hospodu: svěží prostor spojující syrovost a současné streetartové umění.

Excelent Urban Pub představuje nový typ městské hospody a posiluje vnímání značky piva Excelent jako piva současné generace. Tvar písmene X, který odkazuje na název značky Excelent, prostupuje celým interiérem, včetně kovového nábytku či grafické výzdoby stěn. Atraktivní jsou bezesporu i barové židle, vyrobené z pivních sudů, nebo svítidla z pivních láhví. Streetartové umění najdete nejen na nástěnných obrazech, ale i na každém stole s unikátním motivem. První hospoda tohoto konceptu byla otevřena v Praze, druhá nyní v Olomouci.

Olomoucká Doga je úžasné místo, které rezonuje s životem dnešních vysokoškoláků,“ říká marketingový manažer značky Gambrinus Miroslav Peichl, a pokračuje: „Kromě atmosféry a designu, dodává náš Excelent tomuto místu i tu správnou chuť. Vaříme skvělé pivo, vždyť je to vítěz soutěže České Pivo 2013 v kategorii 11stupňových piv, a tak se snažíme dělat i všechno ostatní na té nejlepší úrovni, včetně nové generace hospod - Excelent urban pubů“.

Excelent se zde čepuje přímo z pivních tanků, které jsou jako dominanta nepřehlédnutelně umístěny u vstupu do restaurace. Při přípravě tohoto piva využívají plzeňští sládci unikátní postup trojitého chmelení. Třetí chmelení se provádí po skončení vaření, kdy mladina začíná chladnout. Excelent si proto zachovává velké množství voňavých chmelových látek a vyniká plnou chutí a svěžím chmelovým aroma. Pivo bylo poprvé uvařeno v Plzni roku 2008.

Koncept značky Excelent se mi ihned zalíbil a byl jsem jednoznačně přesvědčen, že je ideální pro prostory, které jsou v areálu vysokoškolských kolejí. A když k tomu přidáte vynikající tankové pivo, pak je to dobrá volba,“ říká Milan Gavor za Excelent Urban Pub Doga a dodává: „Ohlasy na nový interiér jsou jednoznačně pozitivní. Hosté jsou příjemně překvapeni rozsahem změn.

Kapacita pubu je 120 míst, navíc je k dispozici dalších 35 míst v salonku a plánovaných 120 míst na venkovní zahrádce. Otevřeno je denně do 24.00. V nabídce nebude chybět klasické jídlo vysokoškoláků, kterým je smažený sýr nebo pizza. Dále si zde budete moci pochutnat na uzených žebrech, hamburgerech, zeleninových salátech, grilovaném masu a na opravdové místní specialitě – pořádném steaku.

Excelent Urban Pub Doga, jeho atmosféra, nabídka výborného piva a jídla je atraktivním místem pro setkávání, pořádání koncertů mladých nadějných skupin, klubové večírky nebo pořádání house party. Již při slavnostním otevření vystoupila skupina Dead Pope´s Company, která hraje, jak sama tvrdí, high class rock´n´roll. Hosté si také odnesli atraktivní suvenýry v podobě originálních grafických tisků streetartového umění, které zdobí i interiér pubu Doga.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Martin

sobota, 2. listopad 2013
19:53

Vypadá to tam dobře stylově, snad to vydrží. Pivo celkem ujde. Šipky jsou umístěny dost nešikovně. Ale co mě opravdu odradilo od další návštěvy je příšerná obsluha - hlavně ten nový číšník, to je děs!


napsal(a): Martin [Odpovědět]

Karel Zlin

sobota, 12. říjen 2013
20:25

Kdyz jsem uvidel to slovni spojeni "piva Excelent od Gambrinusu" tak jsem pochopil, ze v te hospode to s pivem nemysli vazne :-)


napsal(a): Karel Zlin [Odpovědět]

Adsense

17. duben 2024
01:18


posted by: Inzerce

pechi

čtvrtek, 10. říjen 2013
10:58

pechi

Chápu správně smysl názvu?
Zlejt se jak doga...


napsal(a): pechi [Odpovědět]

boro

čtvrtek, 10. říjen 2013
11:58

to pechi:

Z těch jejich hnusných chcanek? To bych se spíše dříve přiotrávil......


napsal(a): boro (m.boro(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI