Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Výroba piva Rychtář láme další rekordy

Co se píše o pivovarech a pivu


Výroba piva Rychtář láme další rekordy

[úterý, 3. září 2013]

Výroba hlineckého piva Rychtář láme další rekordy. Již v prvním prázdninovém měsíci pivovar dosáhl historicky nejvyššího výstavu sudového piva. Další měsíční rekord překonal v srpnu – výstav sudového piva a celkové množství uvařeného piva.

V minulém měsíci jsme do sudů stočili celkem 8.194 hl piva Rychtář, tedy o 2.088 sudů více než v v dosud rekordním srpnu roku 2000. Zároveň jsme na varně uvařili 10.736 hl piva, což je o více než tisíc hektolitrů více než v srpnu roku 2000. Množství piva uvařené v letošním srpnu je současně druhým absolutně nejvyšším množstvím piva, které jsme kdy během jednoho měsíce uvařili, více jsme navařili pouze v květnu 2011, kdy se jednalo o 11.744 hl,“ sdělil Milan Morávek, sládek pivovaru.

Pivovar Rychtář letos slaví 100 let od svého založení. Při příležitosti tohoto významného výročí rozšířil sortiment o několik nových piv – polotmavý 13% speciál Hlinecké, speciálně chmelené pivo Rychtář Rataj a světlé výčepní pivo Hlinecký Hamr. U příležitosti Dne s Rychtářem pak uvařil ještě jednu novinku, nefiltrované výčepní pivo připravené s použitím žateckého hlávkového chmele a chmele Mandarina. Den s Rychtářem se uskuteční v sobotu 14. září 2013 a kromě všech piv Rychtář se návštěvníci mohou těšit například na kapely No Name, Turbo nebo Buty.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Dan

středa, 4. září 2013
10:50

Dan

Rychtář sice láme rekordy, ale s jeho pivama to jde od desíti k pěti.
O víkendu jsem po delší době ochutnal dvanáctku nefiltrovanou, byla to docela hrůza, chuť nevyvážená s divným ocasem. Potom jsem zkusil patnáctku, ta byla neskutečně sladká a doslova z ní čpěl líh. Tak nevím, kam kráčíš Rychtáři...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dwarf

středa, 4. září 2013
20:49

Dwarf

to Dan: podle jedné zkušenosti v jedné hospodě už dávno nedělám soudy...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
18:57


posted by: Inzerce

Dan

středa, 4. září 2013
22:54

Dan

to Dwarf: To je samozřejmě pravda, ale já si ho dal na akci, kde bylo pivo dovezeno a čepováno přímo lidmi z pivovaru. Tam bych předpokládal, že by mělo být pivo v pořádku. Dám mu samozřejmě zase šanci. Třeba to byla jen špatná várka.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Vlada R.

čtvrtek, 5. září 2013
09:11

to Dan: No nevím, já ho měl letos asi dvakrát, nefiltr. dvanáctku, a bylo naprosto vynikající. Lahodné, plné, super.


napsal(a): Vlada R. [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 5. září 2013
18:04

Dwarf

to Dan: v tom případě by tedy mělo být v pořádku, to souhlas... připomíná mi to situaci s nefiltrovaným břeclavským Kancem, který na Rosických slavnostech prodával sám sládek a který byl kyselý až běda... :-( nevím, jestli může takto pivo zhavarovat cestou nebo to věděli už předem


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI