Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Festival minipivovarů Slunce ve skle roztočí pípy v Purkmistru pošesté v sobotu 21.9.2013

Co se píše o pivovarech a pivu


Festival minipivovarů Slunce ve skle roztočí pípy v Purkmistru pošesté v sobotu 21.9.2013

[pátek, 30. srpen 2013]

Po velmi úspěšném pátém ročníku, kterého se zúčastnilo cca 44 pivovarů a v nabídce bylo přes 151 druhů točených piv na jednom místě, se můžete těšit na další pokračování setkání minipivovarů. Šestý ročník festivalu se uskuteční v sobotu 21. září 2012 od 13.00 hodin v Pivovarském dvoře v Plzni – Černicích. Bude se jednat o největší akci tohoto charakteru, která je zatím v ČR pořádána a je zařazena jako jedna ze tří oficiálních akcí Svazu minipivovarů Čech a Moravy.

Vzhledem k tomu že o účast na akci je mimořádný budou v letošním roce stánky umístěny v prostorách dvora, na přilehlé Selské návsi a nově v prostorách parkoviště v Pivovarské zahradě. Návštěvníci tak budou moci ochutnat přes sto osmdesát druhů čepovaných piv a v nabídce bude i několik desítek druhů piv lahvových. Od 9 do 11 hod proběhne též v konferenční místnosti burza pivních suvenýrů.

Zúčastněné pivovary nabídnou návštěvníkům i řadu svých propagačních předmětů, tácků, etiket a sklenic. Záměrem akce je seznámit návštěvníky s produkty minipivovarů, které nejsou běžně na trhu k dostání a podat informace o typu vařených piv. Pivaři, kteří mají zájem o nefiltrované, nepasterizované pivo, zde budou moci ochutnat mnoho druhů piv, od výčepních přes ležáky, vícestupňové speciály, ochucená, nakuřovaná, pšeničná a svrchně kvašená piva typu Ale, IPA a Stout. O akci je v posledních letech zájem i v zahraničí, o čemž svědčí návštěvy novinářů a pivních příznivců z Velké Británie a Švédska.

Pozvány budou minipivovary nejen z Plzně a okolí ale i z přilehlých krajů, východních, severních Čech, Moravy, Slovenska. Pro návštěvníky bude jistě zajímavá i účast řady nově vzniklých pivovarů, které se zatím nikde na podobné akci neprezentovaly a pro návštěvníky budou jimi prezentovaná piva novinkou. Oživením bude i možnost ochutnávky piv skotských, holandských, německých a amerických. Možné bude i ochutnat pivo z vietnamského pivovaru Hoavien.

Nenásilnou kulisu akce vytvoří doprovodný hudební program kombinovaný s pivními soutěžemi. V návštěvnické anketě budou moci návštěvníci v závěru vyhodnotit nejlepší čepované pivo. Vstup na akci bude i v tomto roce zdarma. Pro návštěvníky bude v době konání akce posílena linka č. 13 z konečné stanice tramvaje č. 1 z nám. M. Horákové do Černic v době od 12.00-do 20.00 hod.

Přihlášené pivovary

Pivovar Faltus Česká Třebová, Minipivovar a restaurace Stará škola Chudenice, Šumavský pivovar Vimperk, Rodinný pivovar Bravůr Loučná nad Desnou, Pivovar Permon Sokolov, Pivovar Kozlíček Horní Dubenky, Minipivovar U Stočesů Rokycany, Pivovar Beznoska Praha 9 - Prosek, Minipivovar Radnice, Rodinný minipivovar Pacov, Pivovar Karel IV. Karlovy Vary, Pivovar Zhůřák, Zhůř, Staňkův rukodělný pivovárek Třebonice, Zámecký pivovar a restaurace u paní Magdalény Všeradice, Pivovarský dvůr Chýně, Pivovarský dům Ostrava (Qásek), Akciový pivovar Dalešice a.s., Pivovar Herold Březnice, Podklášterní pivovar Urban Třebíč, Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Pivo Praha, Pivovar Belveder Železná Ruda, Minipivovar Purkmistr Plzeň, Radniční pivovar Jihlava, Domácí pivovárek Velký rybník, Pekárna a pivovar Kvilda, Pivovar Radouš Šťáhlavy, Mostecký kahan (točí Strakovi), Pivovar Vilém Jince, Pivovar Excelent Rýmařov, Létající pivovar Falkon, Pivovarský dvůr Zvíkov, Pivovar Modrá hvězda Dobřany, U Antéňáka, Minipivovar Žamberk, Richard Brno, Pivovar Kvasar Sentice, Klášterní pivovar Strahov, Zíchovecký pivovar, Pivovar na Rychtě Ústí n. L., Létající pivovar Nomád + Pivní rozmanitost, Malostránský pivovar Velké Meziříčí, Minipivovar U bizona Čižice, Zemský pivovar Praha, Zámecký pivovar Chyše, Minipivovar U tří růží Praha, Zahraniční pivovary a jejich zastoupení, Pivovar Šandorf Prievaly SK, Pivovar Hoavien Vietnam, Schlossbreuerei Au/Hallertau – Kulový blesk, Aldersbacher Brauerei – p. Beneš, Mahr´s Brau, Schenkerla, Browerej de Molen, Brew Dog - Pivkupectví p. Charvát, Pivovar Wolferstetter Vilshofen (v rámci projektu dobavorska.cz) - P. Fiala, Pivovar Veldensteiner - p. Škrášek a Klášterní pivovar Strahov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Referee

úterý, 3. září 2013
12:13

Stejně jako Jana mám otazník u Zemský pivovar Praha.Kde je,na jaké adrese vaří.To co tam Chody dal jsem také našel,ale jinak ani zmínka kdo to vaří a kde to vaří.Tedy ano ve vybraných malých pivovarech.Je hezké napsát že chtějí vrátit pivovar tam kde již stál,ale kde to je.No snad se dozvíme více třeba na Slunci ve skle.


napsal(a): Referee [Odpovědět]

Tchoř

čtvrtek, 12. září 2013
09:47

to Referee:
V restauraci u Bohouše (Praha-Vinohrady, Polská 34/1261) jsem včera ochutnal jejich desítku, prý ji mají místo Prince Maxe, podle informace obsluhy je také od Lobkowicze (rozumím tedy z Vysokého Chlumce). To by odpovídalo, jinak čepují Chlumeckého Víta a Lobkowicze (protivínského).


napsal(a): Tchoř (piwwwo(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 12. září 2013
10:30

Henri

to Referee: Na stránkách http://www.zemskypivovar.cz/ píší, že pivo uvařil Olda záruba v Chotěboři.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
06:28


posted by: Inzerce

Jana

pátek, 30. srpen 2013
18:02

Jana

Zemský pivovar Praha?
To je co?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Chody

úterý, 3. září 2013
11:47

Chody

to Jana: Dle nových webových stránek SVS: "Zemské pivo je produktem společnosti Zemský akciový pivovar, která si dala za svůj cíl vrátit Praze, co jí velké nadnárodní společnosti za posledních 100 let vzaly. Vrátit pivovar do míst, kde v minulosti již stál, bude otázkou ještě pár let. Než samotný pivovar bude moci tuto neobvyklou službu uskutečnit, vaříme Zemské pivo v námi vybraných malých pivovarech."


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Pivoj

pátek, 30. srpen 2013
11:48

Když už tam veze své výtvory i pivovar z Proseka (Beznoska), snad tam přiveze něco hotového a ne ty nedozrálé patoky, které s neuvěřitelnou drzostí nalévají u sebe na Proseku.


napsal(a): Pivoj (Pivoj(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI