Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo Červený Král se už vaří, asi také přibude muzeum

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo Červený Král se už vaří, asi také přibude muzeum

[neděle, 16. listopad 2003]

Nový vánoční speciál Červený Král, který znalci piva Konrad dostanou pod stromeček, se již vaří. Zatím jej mohli ochutnat jen šťastní návštěvníci vratislavických slavností piva na počátku léta. "Prozradím jen, že k barvení používáme rostlinný extrakt z červených rostlin," poznamenal tajuplně ředitel vratislavického pivovaru Hols, a.s., Petr Hostaš.

Zdánlivý předvánoční poklid v pivovaru "narušuje" oprava části střechy, pod kterou se zanedlouho nastěhují špičkové stroje na stáčení piva do lahví.

"Kapacita patnáct tisíc lahví za hodinu bohatě vystačí a navíc snížíme energetickou náročnost a také budeme pružnější v přípravě různých druhů balení," doplnil s tím, že zároveň pivovar splní hygienické normy Evropské unie.

V současnosti pivovar jedná s motoristickým klubem majitelů vozů Porsche o vzniku malého muzea veteránů v areálu pivovaru. "Obohatilo by to program exkurzí a dní otevřených dveří, kterých pořádáme během roku velké množství. Lze se ohlásit předem," připomněl ředitel. "Chystáme už silvestrovskou zábavu, pro děti mikulášskou, a tak se může Liberec - Vratislavice nad Nisou chlubit dobrým pivovarem i po 132 letech od jeho založení," dodal. (Liberecký den)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI