Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svijany ovládly soutěž Pivo České republiky 2013

Co se píše o pivovarech a pivu


Svijany ovládly soutěž Pivo České republiky 2013

[pondělí, 10. červen 2013]

Nejvíc ocenění „Pivo České republiky“ si z odborných degustací v Českých Budějovicích odvezl Pivovar Svijany. Bylo jich celkem pět, z toho tři první místa. Svijanská Kněžna vyhrála kategorii Tmavých speciálních piv, Svijanský Kníže zvítězil v kategorii Světlých speciálních piv a nefiltrovaný Kvasničák získal zlato v kategorii Kvasnicová piva. Svijanští si z Českých Budějovic odvezli také stříbro za Svijanského Barona 15 % v kategorii Světlých speciálních piv a bronz za Svijanského fandu v soutěži Novinářské pivo.

Počet pivovarů, které se prestižní soutěže o nejlepší Pivo České republiky účastní, každý rok roste. Letos se piva ze Svijan utkala v konkurenci skoro 300 piv z 50 pivovarů a i přesto dokázala získat 5 cen, z toho 3 první v hlavních kategoriích. Diplomy jsou o to cennější, že degustaci provádějí samotní zástupci přihlášených pivovarů. Svijanská Kněžna navíc boduje téměř v každém ročníku soutěže Pivo České republiky – v posledních deseti letech zde získala pětkrát zlato, dvakrát stříbro a třikrát bronz.

Degustace v Českých Budějovicích si hodně vážíme, jedná se o jednu z nejdůležitějších akcí v naší zemi. Úspěch našeho piva mě těší i proto, že bylo v poslední době napadáno. Doufám, že zlaté medaile všechny přesvědčí, že kritika našeho piva v poslední době byla bezpředmětná a zavádějící, a že svijanská piva jsou dlouhodobě kvalitní a poctivá,“ říká Petr Menšík, sládek Pivovaru Svijany.

Kompletní výsledky soutěže Pivo České republiky 2013 jsou ke stažení zde...


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

michou

pondělí, 8. červenec 2013
14:17

Mimo TETRAHOP což je chemická látka zvyšující pěnivost piva a nemá v pivu co dělat, mají Svijany dlouhodobě velmi průměrné nezávyslé hodnocení a vše je od začátku pouze marketingová hra. Nikomu není divné, že na netu prakticky nenajdeme žádnou kritiku? A pokud ano, okamžitá reakce a umělá chvála? Jedná se o automaty, zachycující zadaná slova, které se píší v různých diskuzích a recenzích. A jejich rozšíření v ČR? Všimněte si, kolik mají např. vlastních výčepů.. Jediné co dělají, že parazitují na konkurenčních výrobcích, kteří tvrdě platí výčepní techniku, pokud by se všichni konkurenti dohdli a Svijany ze svých výčepů v jeden den vyhodili, zbylo by tak 10% hospod, kde je na čepu najdeme..... Nepomiňme poslední zvežejněné výsledky D-testu... A na závěr proč nemohou použít označení www.ceskepivo.cz, protože pravidla pravého dobrého českého piva jsou prostě jasná, suroviny, výrobní postup, žádné nežádoucí látky navíc...


napsal(a): michou [Odpovědět]

pechi

pondělí, 8. červenec 2013
15:29

pechi

to michou: na jedné straně tetrahop a na druhé agitka plzeňských. z obou :ble:


napsal(a): pechi [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
23:37


posted by: Inzerce

Dan

pondělí, 8. červenec 2013
15:56

Dan

to michou: Platí vás dobře, za tyhle příspěvky?
I kdyby Svijany zmizely z trhu, jak vy píšete (což se samozřejmě nestane), taky by tu stále bylo plno těch, které konkurují velkým továrnám na pivní nápoje.
Spotřebitelé už naštěstí procitli a objevují "nová" piva. Je to radost, když člověk jede tou naší zemí, na kolika hospodách se objevila loga malých a středních pivovarů. Věřím, že tento trend bude pokračovat a nic na tom nezmění ani příspěvky placených diskutérů velkých pivovarů...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Karl von Bahnhof

pondělí, 8. červenec 2013
18:44

to michou: co pijete vy ? G nebo PU?


napsal(a): Karl von Bahnhof (Severnaya(a)email.cz) [Odpovědět]

tereza

úterý, 11. červen 2013
13:13

to Bierkerl: Kdyby jenom HGB a CKT, to bych byl ochoten ještě skousnout, ale s pivem se dějí i horší věci....


napsal(a): tereza [Odpovědět]

DanDv

úterý, 11. červen 2013
12:34

Jak se dívám na ty výsledky, tak tu soutěž ovládl spíše Heineken.


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Ivan

pondělí, 10. červen 2013
13:43

ivan

Svijanská kněžna plná umělých sladidel, cukru a isoextraktu? Brrrr :-(


napsal(a): Ivan [Odpovědět]

láhev

pondělí, 10. červen 2013
17:08

Každýmu chutná něco jinýho, ale takhle hloupě hodnotit pivo? Zajeď se tam podívat jak se tam pivo vaří. Svijany bohužel doplácejí na svůj úspěch. Protože ten se v Čechách nenosí. Já to pivo mám rád. A bez nějaké masivní reklamy se rozšířilo. No a co. Kdo ho má rád ať ho pije a kdo ne, ať si dá to svoje oblíbené. Buďme rádi, že je tady taková rozmanitost.Mě taky chutná spousta jiných piv, ale svijanskýho rytíře si dám vždy s chutí. Člověk to musí hodnotit objektivně. Ať se daří všem českým pivovarům. to Ivan:


napsal(a): láhev [Odpovědět]

Bierkerl

pondělí, 10. červen 2013
20:02

to láhev: Nevím, co je na faktu, že používají tetrahop, cukr a sladidla, neobjektivního. Píší to i na etiketě.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

tereza

pondělí, 10. červen 2013
20:43

to Ivan:
Dokud nebyla povinnost pro výrobce uvádět na etiketě přesný seznam všech surovin a doplňků, všechny pivovary tyto doplňky používaly a nikdo neřešil isoextrakty, ječný šrot, rýži, cukr a do tmavého piva sacharin a všichni spokojeně lemtali a chválili.
Jen se to konkurenci hodí, udělá se z toho megaproblém a pivovar, který se dostal na několikanásobek původního výstavu začne svým objemem piva dodávaného do trhu ostatním vadit a najednou se objeví "nezávislé" články o plísních a použití tetrahopu....Jen tak dál....


napsal(a): tereza [Odpovědět]

Bierkerl

pondělí, 10. červen 2013
22:12

to tereza: Ano, je to hrůza - a nejen v pivovarnictví. Někteří výrobci uzenin se dokonce neštítí poukazovat na to, že ve špekáčcích jejich konkurentů není maso! Jak se vůbec opovažují něco takového vytahovat?!


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

tereza

pondělí, 10. červen 2013
22:27

to Bierkerl: Evidentně jste vůbec nepochopil, co jsem napsal...


napsal(a): tereza [Odpovědět]

Bierkerl

úterý, 11. červen 2013
08:06

to tereza: Ano, pane Terezko, pochopil jsem vás velice dobře. Podle vás by se na etiketách nemělo uvádět vůbec nic, protože nám není nic po tom, jaká svinstva se do potravin cpou.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

tereza

úterý, 11. červen 2013
10:40

to Bierkerl: Nepsal jsem nic o potravinách, psal jsem POUZE o pivu. Náhražky sladu a doplňky v minulosti používaly VŠECHNY pivovary a postupem času se z tohoto stal pro ty velké výrobce jen ideální nástroj, jak poškozovat konkurenci, protože na etiketě je uvedeno složení, ale už se nikde neuvádí, jaké technologické prasárny se při velkovýrobě dějí a to je možná větší problém, než celý tetrahop.


napsal(a): tereza [Odpovědět]

Bierkerl

úterý, 11. červen 2013
11:24

to tereza: Ano, to už jste říkal. Pořád to nic nemění na tom, že některé věci do piva nepatří a spotřebitel má právo řídit se informacemi o složení.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]

tereza

úterý, 11. červen 2013
12:42

to Bierkerl: Ano, v tomto s Vámi plně souhlasím, ať si spotřebitel vybere, když tu možnost má.
Někdo (povolené) přídavky do piva přidává a deklaruje to na etiketě, někdo je nepřidává, ale na etiketě už nedeklaruje, jaké jiné prasárny z hlediska technologie výroby s pivem provádí.....opravdu, ať si rozhodne koncový zákazník.


napsal(a): tereza [Odpovědět]

Bierkerl

úterý, 11. červen 2013
13:10

to tereza: Já bych byl samozřejmě pro to, aby se na etiketě uvádělo i použití HGB, CKT a podobně. Bohužel ta povinnost zatím není.


napsal(a): Bierkerl [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI