Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ve městě se možná opět bude vařit pivo

Co se píše o pivovarech a pivu


Ve městě se možná opět bude vařit pivo

[pátek, 16. únor 2007]

Litoměřickému pivovaru se zřejmě blýská na lepší časy. Našel se totiž investor, který zde chce opět vařit pivo. Ovšem v menší míře, než tomu bylo v minulosti. Případné obnovení výroby by pak ideálním způsobem zapadalo do regenerace Tyršova náměstí a přilehlého okolí. Vedení radnice se totiž obávalo toho, aby nedošlo k rozprodání komplexu po částech a noví vlastníci nemovitostí nepřišli s podnikatelskými záměry, jež by byly v rozporu s charakterem této lokality.

"V tuto chvíli stojí vlastník objektu před podpisem smlouvy o prodeji objektu firmě, která má s pivovarnictvím dlouholeté zkušenosti. Věříme, že k podpisu opravdu dojde," uvedl starosta města Ladislav Chlupáč. Jméno firmy však prozatím odmítá prozradit.

Cílem vedení litoměřické radnice bylo napomoci tomu, aby se našel investor schopný odkoupit nejen část, ale celý výrobní komplex pivovaru, který v 90. letech podlehl obrovskému tlaku konkurence a vzhledem k neefektivitě provozu výrobu zastavil. (Radniční zpravodaj - z diskuse na Světu.piva)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI