Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

O pivovare Stupavar

Co se píše o pivovarech a pivu


O pivovare Stupavar

[pátek, 8. březen 2013]

Naš pivovar je bez vlastnej hospody. Dodávame pivo do okolitých prevadzok. Priamo v pivovare máme predajňu, kde predaváme pivo v plastových 1L pet flašiach a 5l party sudkov.

Nase stabilne produkty budu ležiak Jantar 12°, svetlá Jedenástečka a Tmavý special 14°. Budeme robit aj sviatočne piva momentalne nam k Velkej noci zreje Zázvorova 12°. V letnych mesiacoch plánujeme pšeničný Weizen 12°

Naš pivovar vznikol z homebrewingu, kde sme si traja kamarati skušali varit pivo v domacich podmienkach. Nadšenie neopadalo ani po malých prvých neuspechoch a pokračovalo vzdokonalovani sa. Vybudovali sme si maly domací pivovar, kde sme varili rozne pivne druhy vrchne/spodne kvasene, no najvačši doraz sme kladli na poctivy ležiak, ktory sme "dokonale" poznali. A časom sme si ho vyšperkovali podla našich predstav. Pivo malo uspech na našich ochutnavkach pre široku verejnost. Asi pred rokom sa objavila informacia, že je na predaj komplet technologia byvaleho pivovaru v Trencine o objeme varne 1000l. V tom čase sme sa aj spojili s našim terajšim investorom a technologiu sme kupili. Od toho okamihu sme zanechali naše zamestnania a pustili sme sa do pre nas "velkeho neznameho".

Pivovar sme si vybudovali viacmenej svojpomocne. Či už pri stavbe uprav prenajatych skladovych priestorov a aj pri skladani technologie. Investor sa dobre postaral o všetky potrebne papiere a povolenia, ktore bolo rovnako naročne ako samotna výstavba pivovaru.

Dnes je pivovar funkčny a začiname novu etapu, prerazit u este širšej verejnosti s našimi pivami. Varime infuzne. Použivame základne suroviny. Kvasi sa v spilkach a dokvasuje v leziackych tankoch. Naše pivo nefiltrujeme/nepasterizujeme.

Na zdravi!

Luboš Kružic

[blokpi] 08:20 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kristina

pondělí, 24. říjen 2016
12:04

Pivo Stupavar sme pili včera v bratisl.pivárni."Klobúk dole",fantastické pivo,čierny"Black IPA" síce veľmi drahý,ale neuveriteľná kvalita!!!!


napsal(a): Kristina [Odpovědět]

Lubos

sobota, 9. březen 2013
08:24

Lubos

Článek vypadá jako reklama na pivovar, ale nic bližšího se tam čtenář nedočte. Předpokládal jsem, že když si najdu na Googlu internetové stránky, tak tam bude něco bližšího a nic, stránky se neotevřou, jen úvodní stránka (podle IČO z úvodní stránky a autora článku si domýšlím že patří skutečně pivovaru). Ještě mě tak napadlo-jestli je k dispozici technologie z pivovaru, proč se majitelé rozhodli pro pouze infuzní způsob výroby? Je to jen ekonomická záležitost nebo to technologické zařízení neumožňuje?


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
22:24


posted by: Inzerce

Chody

sobota, 9. březen 2013
10:05

Chody

to Lubos: Tento článek je přepsaný mail od stupavských pivovarníků. Zdálo se mi to zajímavé, proto jsem to zařadil...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Lubos

sobota, 9. březen 2013
16:01

Lubos

to Chody: To je naprosto v pořádku a jsem velice rád za takové články. Jen jsem hledal nějaké bližší informace, protože bych se tam rád zajel podívat. Jenže bych od spolumajitele očekával, když už někde uveřejní upoutávku na pivovar, že sdělí i bližší informace nebo bude funkční web.


napsal(a): Lubos [Odpovědět]

Lubos Kruzic

sobota, 9. březen 2013
17:38

to Lubos:

Zdravim.
Chcel by som uviest ze moj prispevok nebol prvoplanovy a mysleny ako reklama. Chcel som redaktorovi, ked ma oslovil, trochu popisat co za pivovar sme kedze nemal o nas ziadne informacie a trochu nas predstavit.
To ze nemame este hotovu internetovu stranku a dalsie veci co k tomu patria je len z toho dovodu ze sa na nich pracuje.
Svojim sposobom je vsetko este v procese. Pracujeme na prioritnych veciach, ktore spustanie pivovaru prinasa.
Infuzne varime lebo je to technologicka zalezitost ako uvadzas.
Poslem aj par foto pre obrazovu informaciu pre citatelov.
V kazdom pripade Lubos si u nas vitany a tvoj zaujem ma tesi.
Este len uvediem ze "nechceme varit reklamu ale PIVO":)
Nazdravi!


napsal(a): Lubos Kruzic [Odpovědět]

Lubos

sobota, 9. březen 2013
19:43

Lubos

to Lubos Kruzic: děkuji za informace, v létě přijedu na pivo


napsal(a): Lubos [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI