Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ústecký pivovar chystá výjimečně silný ležák

Co se píše o pivovarech a pivu


Ústecký pivovar chystá výjimečně silný ležák

[středa, 16. květen 2007]

Velké české pivovary začínají experimentovat s novými druhy piv. Po Plzeňském Prazdroji nebo například Budvaru, které letos přicházejí s novým pivem, sází na originální druh i ústecká pivovarnická skupina Drinks Union. Pro německý trh chystá výjimečně silný ležák.

"Jedenadvacetistupňový ležák ale zatím nebude k dostání na českém trhu, společnost jej chce vyvážet do Německa," uvedl prokurista společnosti Josef Vejlupek.

Nové pivo je velmi silné, obsahuje deset procent alkoholu. Pivovar Velké Březno, kde se bude vyrábět, ho uvařil pět set hektolitrů. Pracovní název je zatím Doppelbock či také Strong.

"Doba ležení v ležáckých sklepích je minimálně půl roku. Je nutné, aby se sladila chuť a hořkost piva. Dále je nutné, aby se chuťově schoval také alkohol," uvedl výrobně-technický ředitel skupiny Drinks Union Daniel Váša.

Velkobřezenský pivovar nikdy tak silné pivo nevařil. Z pivovarů, které nyní patří do skupiny Drinks Union, vyráběl silnější pivo pouze v meziválečném období dnešní pivovar Zlatopramen, a to dvaadvacetistupňového Patriota. (iDnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI