Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sdružení přátel piva udělilo Pivovaru Protivín významné ocenění

Co se píše o pivovarech a pivu


Sdružení přátel piva udělilo Pivovaru Protivín významné ocenění

[čtvrtek, 8. listopad 2012]

Jihočeský Pivovar Protivín má další důvod k oslavě. Sdružení přátel piva totiž dnes v Litoměřickém pivovárku Koliba udělilo speciálnímu piva Prácheňská Perla stříbrné ocenění.

Prácheňská Perla je dlouhodobě oceňovaná jako velmi kvalitní speciál, a to jak na různých odborných degustačních soutěžích, tak i mezi spotřebiteli. Pivních speciálů obecně se sice u nás nevypije tolik jako klasických výčepních piv a ležáků, ale Prácheňská Perla si své stabilní místo na trhu našla,“ uvedl potěšeně Michal Voldřich, sládek protivínského pivovaru, který v Litoměřicích ocenění osobně převzal.

Sdružení přátel piva udílí své ceny pro nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti bez přestávky již od roku 1990, a tak se jedná o nejstarší novodobou soutěž u nás. Degustace probíhá ve dvou kolech, kdy nejprve jednotlivá piva do klání nominují členové Sdružení přátel piva a následně tři nejoblíbenější piva v každé kategorii formou anonymní ochutnávky, na jejíž průběh dohlíží nezávislí pivovarští odborníci, hodnotí Pivní sněm a předsednictvo Sdružení přátel piva. Vítězná piva se vyznačují kombinací oblíbenosti a kvality.

Kromě Prácheňské Perly letos bodovala také další protivínská piva – Lobkowicz Premium obsadil 3. místo na Pivu České republiky 2012, Lobkowicz Premium Nealko si odvezl ze stejné soutěže taktéž bronzovou medaili, zvítězil v testu nealkoholických piv časopisu AutoTIP a na 3. příčce se umístil v klání Zlatý pohár Pivex – Pivo 2012. Tmavé pivo Merlin, rovněž vařené v Protvíně, si odvezlo stříbrné ocenění ze soutěže Zlatá pivní pečeť 2012.

Zdroj: Pivovar-Protivín.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI