Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Louny ožije masopustní veselicí

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Louny ožije masopustní veselicí

[pátek, 16. únor 2007]

Masopust v zapadlé moravské vísce? To není nic neobvyklého. Ale masopustní veselice, se vším, co k ní patří – maškarním průvodem, živou hudbou, pivem a vepřovými hody přímo v pivovaru? To je něco jiného! Chystejte si masky, dobrou náladu, ale také chuťové pohárky – bude z čeho vybírat. Pivovar Louny ze skupiny Drinks Union poprvé ve své více než stoleté historii ukáže svou masopustní tvář v sobotu 17. února od 12:00 do 17:00.

„Masopust je tradiční českou zábavou, stejně jako pivo Louny je české pivo s dlouhou tradicí. Spojení piva a masopustu se proto zcela přirozeně nabízí. Jednoduše: Pivo k masopustu bezesporu patří, tak proč jej neuspořádat přímo u pramene,“ říká prokurista Drinks Union Josef Vejlupek.

Již ve 12:00 se připomene Maškarní masopustní průvod přímo v centru Loun na Mírovém náměstí, odkud se přiblíží přímo k pivovaru. „Po celé odpoledne bude taé otevřena hospoda přímo v pivovaru, kde si lidé budou moci pochutnat na vepřových hodech,“ dodal ředitel a vrchní sládek pivovaru Daniel Urban. Přibližně na 13:30 je také připravena porážka čuníka.

Po celé odpoledne budou také zpřístupněny hlavní provozy pivovaru. „Až do 17:00 tak budou probíhat organizované prohlídky pivovaru s odborným výkladem,“ doplnil Daniel Urban. V pivovaru budou moci návštěvníci shlédnout ukázky lidových řemesel, k dobrému pivu a jídlu zahraje kapela Čupr Baby a Plukovní hudba 36. pěšího pluku Hraběte Kolowrata.

Drinks Union uspořádal jako první domácí pivovarnická skupina poprvé masopust s tradičním průvodem i zabíjačkou loni ve svém pivovaře Zlatopramen v Ústí nad Labem. „Tato akce se setkala s obrovským zájmem lidí. Dostávali jsme desítky kladných reakcí, proto jsme se v této tradici rozhodli pokračovat. Pro letošní rok budeme organizovat masopust nejen v Lounech, ale také ve Velkém Březně,“ uvedl Vejlupek. (Tisková zpráva Drinks Union)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI