Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Plzeňští bojovníci skončili

[úterý, 27. duben 2010]

Plzenští bojovníci za lepší české pivo skončili, hrozilo jim vyloučení ze svazu pivovarů

Sládci z Plzeňského Prazdroje založili před pár týdny iniciativu „Žijeme českých pivem“. Spustili speciální web, založili fanstránku na Facebooku a rozeslali pár tiskovek. Iniciativa byla reakcí na test deníku MF Dnes z 24. 3. 2010, který odhalil v některých pivech českých pivovarů nepovolenou přídatnou látku – chemický chmelový preparát tetrahop. O tomto testu jsem se zmínil v příspěvku „Umělou“ pivní pěnu vám naservíruje Staropramen i Svijany, o vzniku samotné iniciativy zase v článku Sládci z Prazdroje žádají o zpřísnění pravidel pro výrobu piva.

Dnes, přesně po třech týdnech, Prazdroj iniciativu rozpustil. Ve svém oficiálním prohlášení uvedl:

Iniciativa začala 31. března a byla plánovaná přibližně na jeden měsíc. Na setkání generálního ředitele Plzeňského Prazdroje s představiteli Českého svazu pivovarů a sladoven, kde se projednávaly různé oblasti spolupráce Plzeňského Prazdroje a ČSPS, se mimo jiné dohodlo ukončení této iniciativy o několik dní dříve. Iniciativa splnila svůj cíl, kterým bylo komunikovat tradiční složení českého piva a kvalitu piv Plzeňského Prazdroje.

Informace o plánované délce kampaně je ovšem poměrně diskutabilní. Je velmi nepravděpodobné, že bylo v původním záměru iniciativu po čtyřech týdnech zcela uzavřít – kompletně smazat oficiální webové stránky i skupinu na Facebooku čítající několik set až tisíc podporovatelů.

Hlavním důvodem k rozpuštění iniciativy bylo bezpochyby „doporučení“ Českého Svazu Pivovarů a Sladoven k ukončení kampaně a hrozba vyloučení pivovaru ze svazu. Tomu se – resp. jeho členům, pivovarům – kampaň plzeňských sládků nelíbila a dle předsedy šéfa svazu Františka Šámala „poškozovala dobrou pověst celého pivovarnického sektoru, včetně malých i velkých pivovarů“. Jak navíc uvedly Hospodářské noviny, řada z pivovarů upozorňovala na to, že sám Prazdroj se už dávno ryze české technologie nedrží a používá metody velkoproducentů jako je třeba dořeďování vodou už uvařené várky metodou HGB. Některé pivovary dokonce na protest svaz pivovarů již opustily, nebo se k tomu chystaly.

Zkopírováno z pivka.cz

P.S.Doufam,že je vystřelej ze svazu na Mars.

autor: honza1205 | Blok 13:35 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Tchoř

pátek, 7. květen 2010
00:15

Především díky nezpochybnitelné pitelnosti tradičního, původem českého nápoje Gambrinus, produkovaného zde klasickým způsobem podle staleté receptury plzeňských sládků, má naše restaurace ohromný úspěch. Ostatní evidentně zaostávají, ať už mají na vývěsních štítech Carlsberg, Budweiser, Tsingtao, Corona nebo třeba Amstel. Tchaikonauti, astronauti, indonauti, ba i kosmonauti navštěvují denně naši lékárnu s potřebou naplnit své útroby skutečně tradičním, CKT a HGB originálním pozemským projímadlem. (Zdroj: Tisková zpráva SABMiller Pharma Mars, Inc., červen 2022)


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

mar

středa, 28. duben 2010
12:54

mar

Ano v oficiálním prohlášení Prazdoje by měli uvést vaříme pivo tradičním způsobem to jest navařením silné kmenové várky jejím rozředěním pomocí HGB na devítku (oficiálně ji uvádíme jako desítku), desítku (Excelent), jedenáctku (Premium) navíc místo ležáckých tanků pouvážíme tradiční CKT...


napsal(a): mar [Odpovědět]

Adsense

27. červenec 2024
03:08


posted by: Inzerce

honza1205

úterý, 27. duben 2010
23:57

honza1205

P.P.S.Původní článek na ihned.cz


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

honza1205

středa, 28. duben 2010
18:36

honza1205

to honza1205: Jo to by byl můj splněnej sen.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI