Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Výsledky Soutěže domácích výrobců piva 2015 ve Žďáru nad Sázavou

[úterý, 23. červen 2015]

Vážení domovarníci, pivovarští a přátelé piva,

v sobotu 20. června 2015 se ve Žďáru nad Sázavou konal 2. ročník Soutěže domácích výrobců piva. Soutěž probíhá v rámci Festivalu pivních chutí, který se letos konal čtvrtým rokem, na žďárském Havlíčkově náměstí ve spolupráci s místním pivo-kavárenským podnikem Café Bar galerie a Pivním archivem.cz.

Tento rok byly vyhlášeny tři kategorie. Samozřejmě domácí hrdost, kategorie Český ležák plzeňského typu (14 přihlášených), potom Weizen/Weissbier (4 přihlášeni) a poslední kategorie India pale ale (26 přihlášených). Zde jsou vítězové jednotlivých kategorií

Bohemian Pilsener

1) Otto Potůček, pivovar Poživar, Halínský ležák 13°

2) Miroslav Černý, Leštinský mikropivovar, Leštinská 13°

3) Petr Březina, pivovar Březina, Lojza 12°

Weizen/Weissbier

1) Pavel Dolenský, pivovar Škrabák, Pšeničné 11°

2) Samuel Majerčák, pivovar Potmehúd, Potmehúd Weizen 13°

3) Pavel Hladík a Filip Latta, pivovar Podolák, Pšeničný Podolák 12°

American IPA

1) František Rezek, - , No name IPA 15°

2) Pavel Samiec, pivovar Hop Gun, Dubstep IPA 16,7°

3) Antone Kom, - , Citra Galactic IPA 15°

Do soutěže se kromě místních borců přihlásili i domovarnící slovenské a americké národnosti, celkem se k registraci sešlo 44 vzorků, které bylo možné přihlásit v den konání soutěže, nebo na kontaktních místech pět dnů předem. Nejvíce soutěžních vzorků pocházelo z Prahy a okolí, východních Čech, Vysočiny a okolí Brna.

Odborného hodnocení domácích piv se zhostila komise složená z následujících odborníků: Jana Běhounková - Pivní revizní komise, Praha; Lucie Palánová - minipivovar Lucky Bastard, Brno; Michaela Rambousková - minipivovar Rambousek, Hradec Králové; Zdeňka Veselá - Pivníci.cz, Praha; Dwarf - Pivní revizní komise, Praha; Jan Grmela - minipivovar Lucky Bastard, Brno; Roman Holoubek - pivovar Poutník, certifikovaný degustátor, Pelhřimov; Martin Ležatka - Pivníci.cz, Praha; Evan Rail - novinář, certifikovaný degustátor, Praha

Odměny výhercům soutěže věnovaly firmy Hop Products – chmel Columbus, Vital a Harmonie, Pivní Archiv – archivní pivo AB:01 od BrewDog, pivovar a sladovna Ferdinand – humnový slad Ferdinand a E – shop Pivovarský klub – kvasnice, pivní sklo.

Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravách soutěže, jejím průběhu i zdárném ukončení. Těšíme se na ročník 2016. Dej Bůh štěstí!

Karel Nečada

Fotogalerii naleznete zde...

autor: Chody | Blok 09:19 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

Dwarf

úterý, 23. červen 2015
23:09

Dwarf

no, do Prahy mě umisťovat nemusíš, Karle ;) každopádně to byla pěkná akce :-)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI