Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní blok

Pivní blok


Beskydský pivovárek Ostravice a Podhorský pivovar Frýdlant nad Ostravicí

[pondělí, 22. červenec 2013]

Pár dní strávených na východě kvůli Colours of Ostrava jsme využili k rozšíření obzoru o nové beskydské akvizice minipivovarského světa. A zastávka první byla Ostravice a Beskydský pivovárek. Jeho umístění je trochu nepěkné, asfaltový plac s benzínkou, kde je také opodál "zahrádka" pivovarské hospody. No snad vynahradí prostředí kvalita piva… Začínáme Beskydským ležákem. Je krásně studený, příjemný, hořký, čisté chuti. Jsme potěšeni. Prostředí se snaží zútulnit polní kuchyně na asfaltovém placu, kde se vaří a podává buřt guláš. Pěkné jsou i dřevěné stoly a lavice. Prvotní dojem se vylepšuje a tak si dáváme Zbuj - vídeňský ležák. Mám pro tento typ piv slabost a tento je opravdu povedený. Prvotní lehká nasládlost a dozvuk do lehké kořeněné hořkosti. Příjemné pití, jenže máme před sebou ještě další pivka ze sortimentu. Další kousek Beskydské hořké, je polotmavé barvy s nádhernou kořenitou ovocnou vůní. Výborně udělané svrchně kvašené silnější pivko. Z toho kousku jsme také nadšení. Na závěr dáváme poslední z nabídky na čepu, medové. Je lehce polotmavé barvy, krásně chmelené jen s lehounkým medovým nádechem. Celkově jsme nadšení ze všech ochutnaných pivek, mrzí nás trochu, že nebyla v nabídce 10, která jinak prý běžně bývá. Všechna ochutnaná piva si rádi dopřejeme kdykoliv na ně narazíme, což asi v Praze bohužel snadné nebude.

Čekáme nás ale ještě jedna dnešní zastávka po cestě zpět do Ostravy a to Podhorský pivovar Frýdlant nad Ostravicí, který byl v centru Frýdlantu nad Ostravicí v hotelu Beskyd, nedávno otevřen, tak se tam vydáváme. Usedáme na zahrádku restaurace, kterých a velmi podobných, jsme v okolí zahlédli několik. V nabídce je Radegast 10 a 12 a dva druhy Podhorského pivka. Dáváme si nejprve světlé výčepní, je nasládlé karamelové chuti, ve vůni se neshodneme, zda lehce nepříjemně nezavání. Nicméně konstatujeme, že ujde. Zradu netuše, vybíráme jídlo. V lístku je nabídka smažených jídel všeho druhu, na venkovní ceduli je guláš. Vybereme guláš, hovězí vývar a bramborák. A zkoušíme 13 polotmavou. Polotmavé je hořčejší, celkem příjemné a dobře pitelné, chutná nám více než předchozí kousek. Co se týká stupňovitosti nabízených piv, obsluha sdělila, že to, co se nazývá 10, je spíše 11 a 13 je spíše 12. Proč je to napsané jinak, jsme vysvětlení nedostali. Ale donesli nám jídlo. Polévka, která byla v lístku uvedená jako silný vývar, byla pouze voda bez chuti s nudlemi, guláš byl natolik příšerný, že jsme ho nejedli. Chutnal jako jakýsi zbytek rajské příšerně opepřený a zahuštěný moukou, bramborák byl bez chuti, ohřátý v mikrovlnce. Jídlo se opravdu nepovedlo. Když jsme si na jídlo stěžovali, dostalo se nám vysvětlení, že guláš byl vařen na pivu, proto má takovou chuť a ostatní je také v pořádku. Jídlo v hotelu Beskyd opravdu nedoporučujeme. Pivo zde vařené má možná přilákat více hostů, neboť konkurence v okolí je značná, ale vařit pivo jen jako marketingový tah a kvalitu ostatní nabídky nechat na otřesné úrovni nás nepřesvědčuje, že pivo za čas nebude stejně pekelné jako místní kuchyně.

Beskydský pivovárek Ostravice a Podhorský pivovar Frýdlant nad Ostravicí

autor: Lucka | Blok 16:18 [permalink] [reaguj]


Pidat reakci

Jmno:
E-mail:

wind+klub KMADO Ostravice

pondělí, 12. květen 2014
11:35

Vybíráme pivečko /pivovárek/ na festiválek "Muzicírování pod Lysou horou 2014" , 21.6.2014 v Ostravici na lyž.sjezdovce, 13:00-22:00 hodin
Kapely, které potvrdily svoji účast: WIND, Goodwill, René Souček, Silvie Gadulová, Kopyto, kapela HRNEK, Můjčass, KOFE@VLNA, David Alfik Dewetter, Silvie Gadulová, Country blues, Alibaba:))) Vypadá to na Beskydský pivovárek, všem jejich pivo moooooc chutná...WIND z Havířova /wind-fanklub@seznam.cz
Kdo získá pohár vítěze "Muzicírování pod Lysou horou 2014" ???


napsal(a): wind+klub KMADO Ostravice (wind-fanklub(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Krokodyl

středa, 31. červenec 2013
11:38

Krokodyl

Áhohó praŽáci a Lůcó,

nó, asi ste nevybrali dobre...
V kraji mame more malych pivoVarů.
Ostravicke sem pil, sic jinde, ale dalo se.
Na Ostravicu a hot.Beskyd se chystame.
Ale navtivili sme minipivo Letohradek, coz je na druhe str. dalnice ve Frydlante, pod Ondrejnikem.

Priste mrknete do Doln.Sklenova na Hukwaldsky Qvasnicak, vynikajicí potm. 14`, nejlep. v kraji !
Taky pivov. U Hodže v Kmelíňe, treba Medove.
Pak Vratimov Ve dvorku, maj Brabcaky aj. ftaky.
Pak doporucim minipivovar Konicek ve Vojkovicách, kousek za F-M, maj na cepu 3 vyborna pifka a opčas nej. raritky...

V pripade zajmu, poslu komukoliv info o zdejsich pivnich Varech...

Pivnimu moku Zdar
louci se Krokódájl

krokodandy@emil.cz


napsal(a): Krokodyl [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
19:53


posted by: Inzerce

Sekal

středa, 31. červenec 2013
12:38

Sekal

to Krokodyl: Z jmenovaných pivovarů jsem nebyl akorát ve Vratimově, doporučit bych si troufl akorát Koníčka. Hukvaldy i Krmelín stojí za pendrek, v Hukvaldech většina lidí pije Radegast a v Krmelíně chutnají všechna piva jak bezinky.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Lucka

středa, 7. srpen 2013
16:24

Lucka

to Krokodyl: Zdar, díky za reakci. Ve vašem kraji pravda dost mezer ještě mám. Zrovna na hukvaldském pivku jsem ale byla naposledy asi před 2 roky a tehdy mi celkem chutnalo, ovšem to bylo tehdy 12 světlá. Byl to přeci jen jeden z prvních minipivovárků a to nejen v MS kraji. V Krmelíně jsem byla vloni a tam mě nenadchli. Co mám ráda, je Štramberk a Qásek. Nemusím pak Pikarda a Hlučín - Avara (ale toho jsem teda pila mimo Hlučín). Na Vojkovice a Vratimov mám spadeno, ale těch mezer u vás mám více, asi tak na 3 dny :). Jo a díky za tip na Letohrádek, o tom sem zatím neměla ponětí.


napsal(a): Lucka [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI