Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zichovec Online

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Zichovec Online

Zichovec Online [p1639]

Tato doba posezení s přáteli u čepovaného piva moc nepřeje. Nepřeje ani nám, co rádi navštěvujeme pivovárky nebo různé pivní festivaly. Také Vám to chybí jako mně? Kdyby mi někdo před rokem řekl, že budeme společně degustovat online, každý doma v obýváku, asi bych ho šupem poslal do Dobřan, ne do Modré Hvězdy, ale do vyhlášené psychiatrické léčebny. Nicméně dějiny trhly oponou a online degustace je na světě.

Večer s minipivovarem
Večer s minipivovarem

Ticketstream přišel s projektem Večer s minipivovarem. Za svých 31 K se můžete připojit. Hodinu a půl si moderátor Filip Nerad povídá se zástupcem toho kterého pivovaru a samozřejmě u toho ochutnávají jeho pivo. Dozvíte se plno informací a novinek z pivovaru. Už jste se takto mohli setkat např. s pivovarníky Ravenu, Lucky Bastardu či Wild Creatures. My jsme si zaplatili večer s pivovarem Zichovec, který zastupoval jeden z majitelů p. Ondřej Husák. Zavzpomínali jsme tak na letní návštěvu Loun.

Host večera (vpravo)
Host večera (vpravo)

Degustuje se vždy šest piv. My jsme si připravili jen čtyři kousky, což docela stačilo. Prvním byl světlý ležák. V Zichovci, ehm v Lounech, vaří tři druhy a všechny pod značkou Krahulík. Pro dnešek byla vybrána jedenáctka, která je malinko hořčí, ale výborně pitelná, ostatně jako další dva Krahulíci (10 a 12 ). Druhým pivem bylo Mosaic Ale 12, které jsme neměli. Dalším pivem je kyseláč Sour Passion Fruit, my jsme si střihli verzi plus Guava. Spokojenost, i když kyseláče bych zařadil až na konec degustace.

Krahulík 11
Krahulík 11

Dalším pivem je NEIPA Nectar Of Happiness 17, ke které asi není co dodávat. Jedná se o velmi oblíbený druh zichoveckého piva. White 12, belgickou pšenici vynecháváme a nakonec je Bounty 13, což je tmavý speciál s kokosem a kakaovými boby. Velmi povedený počin. Z diskuse jsme se dozvěděli, že kokos je velmi vděčnou surovinou k dochucení různých piv. I když jeho pražení zabere docela dost času (syrový je z určitých důvodů méně vhodný).

Bounty 13
Bounty 13

To jsem se zapomněl zmínit, že set degustovaných piv si můžete vždy předem objednat a na webu zanechat svoje hodnocení. Stejně tak se můžete hosta online zeptat. Pan Husák např. nakousl téma lahvování, jehož kvalita je závislá na použité technologii. Také si Zichovec u nefiltrovaného a nepasterovaného piva může dovolit poměrně dlouhou trvanlivost (samozřejmě při vhodném skladování). Nicméně prý nejlepší obal pro pivo je plechovka (zejména proto, že nepropouští žádné záření). Já ale osobně mám raději sklo, plechovky mi přijdou moc "americké" :)

Konec večera
Konec večera

Celkově to byl zajímavý večer a určitě si setkání s nějakým nám sympatickým pivovárkem nenecháme ujít, protože do hospod a pivovarů se asi hned tak nepodíváme :( Jo a nemusíte stihnout online přenos, můžete si zaplatit i zpětně a zkouknout přenos ze záznamu. Co mi trochu vadilo, bylo prostředí studia, které sice prostřednictvím greenscreenu avokovalo pivovar, ale kdyby se vysílalo přímo z provozu...



[Richard Chodora] [Zobrazeno 1058x] [17. březen 2021]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI