Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Minipivovary a řemeslné pivovary

Akce, kde se dá přičichnout k dobrému pivu


verze pro tisk

Minipivovary a řemeslné pivovary

Minipivovary a řemeslné pivovary

Tento název nese kniha autora Tomáše Maiera z České zemědělské univerzity, která byla slavnostně pokřtěna dne 18. června. Křest se odehrál, jak jinak než v pivovaru, v pivovaru Cobolis.

Přípitek (autor ve světle modrém sáčku)
Přípitek (autor ve světle modrém sáčku)

"V českých podmínkách je předkládaná monografie naprosto jedinečná - z odborného hlediska ještě nikdy nebyl český trh minipivovarů a řemeslných pivovarů tak detailně zhodnocen. Práce je primárně určena odborné veřejnosti ... mnoha orgánům a institucím ... výzkumu ... profesním organizacím ... domovarníkům ... i samotným spotřebitelům."

Kniha
Kniha

Knihu vydalo Národní zemědělské muzeum (kde lze také knihu zakoupit) za podpory Ministerstva zemědělství, partnerem knihy je Budějovický Budvar, n.p.. Pivovar Cobolis pak vzal pod svá křídla samotný akt křtu, jakož i pohoštění pozvaných hostů.

Přípitek od kamarádů
Přípitek od kamarádů

V krátkých projevech knize popřáli pánové: Zdeněk Novák, ředitel NZM, Petr Janík za ČMSMP, Aleš Dvořák za Budvar i sládek hostitelského pivovaru Pavel Palouš. Samotný autor pak povyprávěl o vzniku publikace a poděkoval výše uvedeným i všem, kteří mu v průběhu práce byli nápomocni, jakož i své Alma Mater - ČZU.

Křest
Křest

A pak už následoval křest samotný - jemné polití (to autor výslovně zdůraznil) knihy pivem, i naražení soudku s nakuřovanou polotmavou 14° Kouř. Přípitek "hlav pomazaných" i kamarádů a volná zábava za konzumace nesčetného druhu coboliských piv. Zájemci o útroby pivovaru se mohli zúčastnit nabízené exkurze.



[Jana Běhounková] [Zobrazeno 1989x] [21. červen 2020]
[Události] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI