Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Čtyři nové pivovary od Pacovských strojíren


verze pro tisk

Čtyři nové pivovary od Pacovských strojíren

Čtyři nové pivovary od Pacovských strojíren

Společnost Pacovské strojírny, a.s., výrobce komplexních technologických a procesních celků z ušlechtilých nerezových materiálů a mědi s vedoucím postavením na českém strojírenském trhu, dodala kompletní technologii již pro čtyři nové pivovary, které spustily provoz v prvním čtvrtletí roku 2017.

Za zmínku stojí zejména unikátní konfigurace dodaného pivovarského zařízení, která je k vidění v restauraci U Supa v Celetné ulici v Praze. Pivovar s ročním výstavem 1100 hl se totiž může pyšnit jedinečnou skleněnou varnou o velikosti 500 litrů, jejíž rmutovystírací pánev má plášť vyrobený z borosilikátového skla. Tato varna je jedinou varnou tohoto typu v Česku a přináší neobvyklý zážitek pro návštěvníky restaurace, kteří mohou na vlastní oči sledovat proces vystírání, rmutování a chmelovaru při výrobě klasického českého ležáku.

Varna U Supa
Varna U Supa

Začátkem roku 2017 byl zahájen provoz pivovaru v Hluboké nad Vltavou , jehož kompletní dodávku a instalaci na klíč realizovaly rovněž Pacovské strojírny. Pivovar je umístěn na náměstí v Hluboké přímo pod známým zámkem. Každý návštěvník města a zámku Hluboká nad Vltavou má tak možnost ochutnat pivo ze zařízení z Pacova. Pivovar s varnou o objemu 11 hl byl dodán v nerezovém provedení, dále byly součástí pivovaru dvě kvasné kádě, ležácké tanky a ostatní příslušenství. Roční výstav bude činit zhruba 1000 – 1250 hl, zhmotněný především pivy českého typu, tedy pivy spodně kvašenými.

Tanky (U Supa)
Tanky (U Supa)

Pivo z pivovaru Pacovských strojíren se začalo letos vařit také v polském městě Lebork, kam byl zákazníkovi Ale Browar dodán malý průmyslový pivovar s varnou o objemu 35 hl. Jak je patrné již z názvu společnosti „ALE“, specializuje se pivovar s výstavem 10 000 hl za rok na výrobu piv svrchně kvašených. V této kategorii již se svým pivem získal tento výrobce na odborných degustacích několik ocenění a v USA byl dokonce v roce 2016 zařazen mezi top 100 výrobců piva ve světě.

Varna pro Ejly
Varna pro Ejly

Prozatím poslední montáž pivovaru dokončily Pacovské strojírny pro společnost Pivo Hostivar. Současný malý pivovar, tzv. Hostivar 1, byl rozšířen o trojnásobně větší technologii, která umožňuje výstav piva až 8 000 hl ročně. V novém pivovaru v Horních Měcholupech s názvem Hostivar H2 se bude vařit pivo v 33 hektolitrové varně a na první ochutnávky se mohou těšit návštěvníci již každým dnem.

Tanky (Ale Browar, Polsko)
Tanky (Ale Browar, Polsko)

Do konce tohoto roku plánují Pacovské strojírny dodat a nainstalovat nejméně dalších sedm pivovarů různých velikostí. Tyto pivovary budou instalovány nejen v České republice, ale také v dalších zemích po celém světě.



[Pivní.info] [Zobrazeno 4429x] [20. duben 2017]
[Tiskovky] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI