Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní kříž 2

Video s pivní tématikou


verze pro tisk

Pivní kříž 2

Pivní kříž 2 [p1196][p275][p262][p1629]

Druhý pivní videokříž načneme ve Frýdlantě, kde l.p. 2013 obnovil výrobu piva Zámecký pivovar. Rozhovor s jeho majitelem Markem Vávrou nám přiblíží jak historii tak plány do budoucna. Víte např, že byl svého času třetím největším pivovarem v Čechách co se výstavu týče? Oživený pivovar, který vaří hlavně pivo značky Albrecht, by chtěl navázat na léta největší slávy a v budoucnu vařit až 30 - 40 tisíc hl za rok. To už by byl pěkný regionální pivovárek, že? Držím palce, aby se tento sen panu Vávrovi splnil...


- video vložil uživatel Zdeněk Dam -

A u historie zůstaneme. Podíváme se do Hanušovic, kde místní pivovar Holba provozuje Muzeum piva. Myslím, že i když je expozice vytvořena vesměs z artefaktů jednoho pivovaru, bude pro Vás návštěva Hanušovic přínosná. Vždyť kde jinde by měla chutnat Holba všeho druhu nejlépe. Zaujala mne zde jedna věta, kdy při pozvánce do hanušovického pivovaru bylo vyřčeno: "Mají tady i funkční varnu z roku 1930". Je dobře, že ještě dnes v pivovarech mají funkční varny :)


- video vložil uživatel Olomoucký kraj -

Zůstaneme na Moravě, jen se posuneme trochu na jih, do Vyškova. Jistě máte všichni v živé paměti hrozbu uzavření tohoto sympatického pivovárku, který byl tak trochu na okraji zájmu, ač v té době vařil vynikající pivo pod taktovkou pana Táborského. Ten dnes vaří různé Kance, Berany a Podlužany v Břeclavi. Po odchodu Romana Holoubka nám opět tak trochu Vyškovský pivovar zmizel z obzoru (myslím, že se jeho CrossCzech dá koupit v Albertech). Jak je na tom Vyškovské pivo dnes za sládkování pana Juchelky, který Vás zve na akci "Každé páté pivo na sládka" (probíhalo v únoru :))


- video vložil uživatel Vyškovská TV -

Rozloučíme se jedním poměrně čerstvým pivovarským podnikem, který najdeme v obci Příchovice v restauraci penzionu U čápa - pivovar se jmenuje stejně. Zdejší pivo je pojmenováno po českém géniovi Světoběžník JC. Pivovárku se zatím daří, má problém jako každý dobrý minipivovar u nás - nestíhá. A to je dobře.


- video vložil uživatel tvAPIC -


[Richard Chodora] [Zobrazeno 5468x] [15. březen 2016]
[Pivní video] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI