Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivopedie pro chytré telefony


verze pro tisk

Pivopedie pro chytré telefony

Pivopedie pro chytré telefony

Knižní verzi Pivopedie jsme Vám na PI už představili a někteří z Vás ji mají tak doma. V knize byla avizována i její elektronická verze pro chytré mobilní telefony. Jelikož nepodléhám módním trendům a mobilní telefon používám především pro telefonování, nemohl jsem tuto verzi pro Vás vyzkoušet. Přijměte proto, prosím, recenzi pana Vítka Nováka z Euromedia Group.

Recenze Pivopedie, kapesní databáze stovek druhů piv

Někdo si vystačí celý život s jednou značkou svého oblíbeného piva, pro jiného je tento nápoj příležitostí k neustálému experimentování a objevování. Pivní turisté, znalci a nadšenci teď do rukou dostali novou zbraň. Do mobilního telefonu si mohou stáhnout aplikaci Pivopedie, ve které najdou databázi více jak 1500 druhů piv, dvou stovek pivovarů, vše navíc doplněné užitečnými nápady.

Nabídka
Nabídka

Pivních aplikací na chytré telefony se v poslední době objevilo více, liší se funkcemi i cenou. Program „České pivovary“ je seznamem českých pivovarů, do „Pivního deníčku“ pro změnu můžete zaznamenávat, kolik kousků a kde jste vypili. Nyní se mezi hojně vyhledávané pivní aplikace zařadila také Pivopedie, která přináší velmi obsáhlou databázi jak pivovarů, tak i různých druhů piva, které jednotliví výrobci vyrábí. To ale není vše.

Zachutnalo vám v restauraci pivo, které jste nikdy před tím nepili? Stačí zadat jeho název do příjemného uživatelského prostředí a za pár vteřin už o něm víte vše. Obsah alkoholu, typ, v jakých obalech jej výrobce nabízí, ale především: kde jinde si tento druh žlutého zlata můžete také dopřát. Nechybí ani propojení se sociálními sítěmi, jednotlivé druhy piva a pivovarů můžete i hodnotit hvězdičkami.

Karta piva
Karta piva

Oblíbené druhy piva si můžete ukládat do svého vlastního seznamu, k dispozici je i celostátní žebříček oblíbenosti. Podrobné informace jsou k dispozici i o všech českých pivovarech. Databáze je podle vývojářů několikrát ročně aktualizována, takže by se vám nemělo stát, že v seznamu piv budou některé druhy přebývat či scházet.

Zajímavé jsou reakce, které aplikace vyvolala. Její poměrně velký úspěch zejména na telefonech iPhone inspiroval knižní nakladatelství, které vydalo stejnojmennou publikaci Pivopedie. Ta je v podstatě podrobným převedením aplikace do tištěné podoby, takže pokud nejste fanoušky chytrých telefonů, knižní Pivopedie je vám k dispozici.

Karta pivovaru
Karta pivovaru

Prostor pro zlepšování aplikace má. Pomohlo by, kdyby se všechny české „pivní“ aplikace spojily v jednu – každá totiž nabízí něco navíc. Pivopedie vítězí v ucelenosti databáze, přehlednosti a podrobnosti. Konkurenční Pivní deníček pro změnu nabízí zajímavé využití statistik, spočítá vám například, kolik jste za dobu používání aplikace za piva celkem utratili. To může být u některých zarytých příznivců piva poměrně zábavný údaj.

Databáze aplikace se kupuje přímo z telefonu. Aplikace je k vyzkoušení zdarma, pro plnou funkčnost je třeba zaplatit 69 Kč. Tak co? Láká Vás tato aplikace? Pokud ano, můžete její plnou databázi získat v naší soutěži. Stačí, když správně odpovíte na následující otázku: Kolik druhů piv se k dnešnímu dni nachází v databázi aplikace Pivopedie? Pro tři vítěze je připraveno zpřístupnění placené verze aplikace zdarma. Na Vaše odpovědi se těším na mailu info(zav)pivni.info do neděle 10. února včetně. Pokud bude více správných odpovědí, tak samozřejmě vyhrávají první tři...



[Pivní.info] [Zobrazeno 7323x] [3. únor 2013]
[Pivní soutěže] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

pi

pondělí, 11. únor 2013
09:23

pi

Takže v db elektronické verze Pivopedie se nachází cca 1200 druhů piv.

Výherci se tak stávají Ondřej Cabalka (1500) a Samuel Majerčák (1600), které bude kontaktovat pan Novák z Euromedia Group. Třetí cena propadla...

Výherce bych pak poprosil, zda by se se svými zkušenostmi s aplikací nepodělili...


napsal(a): pi [Odpovědět]

jiri.kana

pondělí, 4. únor 2013
18:26

jiri.kana

11% Bernard se 4 % alkoholu?? Tak snad je to jediná chybka Pivopedie :)


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
15:01


posted by: Inzerce

Jerzy

pondělí, 4. únor 2013
19:12

to jiri.kana:
V knížce je to správně: 4,5 %. A moc se mi nezdá informace, že dřív byla mobilní aplikace a teprve potom tištěná verze. Podle mě to bylo přesně obráceně. http://www.bernard.cz/cs/pivo/sortiment/lahvove-pivo/9.shtml


napsal(a): Jerzy [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI