Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Cyklo Tour de Beer Pilsen Edition

Pivní cesty


verze pro tisk

Cyklo Tour de Beer Pilsen Edition

Cyklo Tour de Beer Pilsen Edition

Slunná neděle 9. května, ideální den na projížďku na kole. Jelikož počasí je opravdu nádherné, tak proč si nenaplánovat delší trasu a nevyšperkovat jí návštěvou v několika málo pivovarech?

Vyjíždím přibližně okolo poledního z Vrčeně a jelikož si po cestě potřebuju něco zařídit, jedu směrem ke Spálenému Poříčí. Ze Spáleného Poříčí v poklidu pokračuju po cyklostezce až do Šťáhlavic, kde moje naděje na první pivo zemřela hned na bráně pivovaru, kde se dozvídám, že místní hospůdka je v neděli zavřená. Nu což, měl jsem se lépe připravit. Nezbývá nic jiného než na sucho pokračovat dále.

Ve Štáhlavicích
Ve Štáhlavicích

Přes Starý Plzenec jsem se dostal až do Černic, kde jak určitě dobře víte sídlí pivovar Purkmistr. Spoustu kol ve stojanu mě uklidnilo, že je opravdu otevřeno. Ve dveřích stál pán, který k mému zklamání točil pouze dvanáctku ležák a zbylá piva byla k zakoupení v PET a nebo v sedmičkách. Co se dá dělat, po nějakých 45km v nohách se spokojím i s ležákem, který je v Purkmistru velmi dobrý.

V Černicích
V Černicích

K mému milému překvapení byl natočem do značkového skla a mohl jsem si ho v klidu vypít u stolku na zahrádce. Co jsem si tak všiml, tak půjčovali i sklo k zakoupeným lahváčům, těm kteří si je vychutnávali stejně jako já na zahrádce. Ve strachu, že další zastávky dopadnou jako ta ve Šťáhlavicích kupuji PET mistní desítky.

Čepovaný Purkmistr a pivko na cestu
Čepovaný Purkmistr a pivko na cestu

Z Černic je to co by kamenem dohodil do Radobyčic, kde sídlí další pivovar. Už při příjezdu bylo vidět spoustu cyklistů s kelímkem a cedule “točený ležák 12°“, takže i zde je na čepu pouze 1 pivo a zase spodňák, ostatní piva opět pouze do PET. Představa pít z kelímku se mi nezamlouvá, naštěstí mám v baťohu vlastní sklenici. Do vlastního skla nebyl problém, ale ocenil bych, kdyby mi ho paní výčepní před tím opláchla, no nevadí. Tady byl ležák o něco horší než v Purkmistru, ale špatný nebyl.

V Radobyčicích
V Radobyčicích

Už jsem se pomalu stáčel k domovu, ale druhou stranou než jsem přijel, takže za nedlouho přijíždím k pivovaru Bizon v Čižicích. Narvaná zahrádka cyklisty a jinými holdovači dobrého piva, že jsem si ani neměl kam sednout, ale na čepu konečně standardní nabídka, včetně mnou očekávaným ejlíkem. Dávám si výborný Space Ale 11°, opět do mojí sklenice, která mi byla vypláchnuta, ostatním bylo čepováno do kelímku.

V Čižicích
V Čižicích

Cestou jsem ještě přemýšlel, že zastavím v pivovaru Zhůřák, ale tam zajedem zase jindy. Po návštěvě tří pivovarů přijíždím okolo osmnácté hodiny zpět domů a na tachometru už svití 90km. PETka desítky nakonec nebyla třeba, tak jí dávám do lednice a ochutnáme jí jindy. Bylo to náročné, ale byla to příjemná změna v době covidové. Tak zase někdy na kole!



[Richard Chodora jr.] [Zobrazeno 1510x] [12. květen 2021]
[Pivní cesty] [comments: 1] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

pondělí, 17. květen 2021
22:36

Dwarf

90km je dobrá práce :-) ale co nejvíce čiší z tohoto článku: "líná huba, holé neštěstí" ;) hodně zdaru, už to bude s pivem jen lepší!


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI